163 / 214
    šošovicovo - mrkvová sekaná
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    75g červenej šošovice
    2 mrkvy (cca. 150g)
    1 cibuľa
    180g údeného tofu
    50g múky (cícerovej, ovsenej, pšeničnej...) / otrúb
    1 vajce
    strúhanka (na vysypanie formy)
    cesnak, petržlenová vňať, mletá rasca
    olej; soľ + korenie

    šošovicu uvaríme domäkka a roztlačíme spolu s tofu. nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dosklovita, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu spolu pražíme. zmiešame so šošovicou a tofu, pridáme vajíčko, múku, roztlačený cesnak, petržlenovú vňať, rascu, soľ a korenie. pečieme vo vymazanej a strúhankou vysypanej chlebíčkovej forme pri 190C cca. 45 – 50 minút.
    podávame so zemiakovou kašou, alebo varenými/pečenými zemiakmi a jogurtovým dressingom.

    12. jún 2017

    fiha 😘

    12. jún 2017

    Mnaaaaaaaam milujem tvoje recepty, vzdy si nieco vyberiem

    12. jún 2017
    adkat13
    autor

    @eikenella @markul1988
    baby, vyskúšajte, výborná bola a aj muž ju jedol 😲😝

    13. jún 2017

    Mnam.Spravim urcite😊

    10. feb 2018

    @adkat13 zena, ja som sa obžrala 😀. Je to fajnotka - aj 3 rocnej chutilo 😀. Na zajtra idem popozerat nieco sladke 😉

    11. apr 2018
    adkat13
    autor

    @jandulka22 👍 teším sa 😀 a že chutilo aj malej, to je pre mňa vždy najväčšia pochvala 🙂

    11. apr 2018

    Veľmi zaujimave recepty.aj ked som viac naklonena masku pacia sa mi. Otazocka. Co by som mohla pouzit namiesto tofu? Syn ma alergiu na soju. Alebo ho mam vynechať? Nebude.chybat k.spravnej konzistencii?

    20. aug 2018
    adkat13
    autor

    @jolly987 skús ho vynechať, konzistenciu už nejako doladíš 🙂

    21. aug 2018