26 / 214
    polentový koláč so špargľou, bryndzou a slaninou
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    100g polenty
    80 - 100g bryndze
    2 PL kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
    40g slaniny
    cca. 12 ks špargle
    soľ + korenie

    do hrnca dáme 300 ml vody s 1/2 ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 200C cca. 10 – 15 minút. bryndzu zmiešame so smotanou a rozotrieme na predpečenú polentu. pokladieme surovou špargľou (drevnaté konce poodlamujeme) a slaninou. okoreníme a pečieme ešte cca. 15 minút dozlata.

    8. jún 2017