do hrnca dáme 300 ml vody s 1/2 ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 200C cca. 10 – 15 minút. bryndzu zmiešame so smotanou a rozotrieme na predpečenú polentu. pokladieme surovou špargľou (drevnaté konce poodlamujeme) a slaninou. okoreníme a pečieme ešte cca. 15 minút dozlata.
...
na 2 porcie:
100g polenty
80 - 100g bryndze
2 PL kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
40g slaniny
cca. 12 ks špargle
soľ + korenie
do hrnca dáme 300 ml vody s 1/2 ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 200C cca. 10 – 15 minút. bryndzu zmiešame so smotanou a rozotrieme na predpečenú polentu. pokladieme surovou špargľou (drevnaté konce poodlamujeme) a slaninou. okoreníme a pečieme ešte cca. 15 minút dozlata.