124 / 214
    zemiakové lievance s bryndzou
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie (cca. 8 ks)
    1 väčší zemiak (cca. 150g )
    1 malá cibuľa + 1 cesnak
    1 vajce
    50g kukuričnej múky (dá sa nahradiť pšeničnou)
    1 ČL kypriaceho prášku
    olej; soľ + korenie

    zemiak, cibuľu aj cesnak ošúpeme a rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, múku, kypriaci prášok a soľ. cesto necháme chvíľu odstáť a potom z neho na troške oleja smažíme lievance z oboch strán dozlata.

    podávala som s bryndzou vymiešanou s kyslou smotanou, opečenou slaninkou a pažítkou.

    7. jún 2017

    Mne sa o tych lievancoch tyzden snivalo 😂😂 Dnes som uz musela 😂 Este mam prichystane na makovo-mangovu tortu. Takze dnes je to u nas v tvojej rezii 🙂 Lievance boli bozske! 🙂

    16. jún 2017
    adkat13
    autor

    👍

    16. jún 2017