77 / 214
    cvikla zapečená so zemiakovou kašou a gorgonzolou
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    300 - 400g cvikle
    1/2 pomaranča
    300g zemiakov + mlieko + maslo (príp. zvyšky zemiakovej kaše)
    100g gorgonzoly / nivy
    30g vlašských orechov
    lístky šalvie
    muškátový oriešok
    soľ + korenie

    cviklu ošúpeme a nakrájame. spolu so šalviou ju opražíme na masle. pridáme šťavu a kôru z citróna, soľ a korenie, podlejeme trochou vody a podusíme domäkka (môžeme použiť aj vopred uvarenú cviklu, tú nedusíme, iba krátko opražíme a necháme odpariť pomarančovú šťavu). zo zemiakov, masla a mlieka urobíme zemiakovú kašu, ktorú ochutíme soľou a muškátovým orieškom. do zapekacej misky dáme cviklu, rozdrobíme väčšinu syra a pokryjeme zemiakovou kašou. na vrch nasypeme zvyšok syra a nahrubo nasekané orechy. pečieme pri 200C cca. 15 - 20 minút dozlata.

    11. máj 2017