batáty ošúpeme a uvaríme domäkka. rozmixujeme so všetkými ostatným surovinami okrem cíceru, sezamu a oleja na hladkú kašu. pridáme cícer a ešte pár sekúnd mixujeme tak, aby v ceste ostali kúsky cíceru. z cesta formujeme malé placky, ktoré obaľujeme v sezamových semienkach a kladieme na plech s papierom na pečenie. pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 35 minút dozlata.
...
na 2 - 4 porcie (cca. 10 ks):
350 - 400g batátov
1/2 - 1 konzerva cíceru (alebo cca. 150 - 200g uvareného)
cca. 40g múky (cícerovej, ryžovej, pšeničnej...)
2 strúčiky cesnaku
2 ČL rímskej rasce
2 ČL mletého koriandru
1 ČL kurkumy
soľ + korenie
sezamové semienka
olivový olej
batáty ošúpeme a uvaríme domäkka. rozmixujeme so všetkými ostatným surovinami okrem cíceru, sezamu a oleja na hladkú kašu. pridáme cícer a ešte pár sekúnd mixujeme tak, aby v ceste ostali kúsky cíceru. z cesta formujeme malé placky, ktoré obaľujeme v sezamových semienkach a kladieme na plech s papierom na pečenie. pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 35 minút dozlata.