139 / 214
    batátovo - quinoové placky & hummus s pečenou mrkvou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    PLACKY:
    na 2 – 4 porcie (12 ks):
    1 stredný batát (cca. 200g)
    50g quinoi
    50g ryžovej (alebo inej) múky
    1 PL mandľového masla (nemusí byť)
    2 PL paradajkového pretlaku
    2 ČL kurkumy
    1 ČL rímskej rasce
    olivový olej
    soľ + korenie

    batáty ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka. quinou tiež uvaríme domäkka. batáty rozmixujeme a zmiešame s quinoou (obidve suroviny musia byť úplne zbavené vody). pridáme múku, mandľové maslo, pretlak, kurkumu, rascu, soľ a korenie. z hmoty vyformujeme 12 malých placiek, ktoré pečieme na plechu s papierom na pečenie, pokvapkané olejom, pri 200C cca. 25 – 30 minút dozlata.

    HUMMUS:
    na 4 porcie:
    1 konzerva cíceru (príp. 250g vareného)
    2 stredné mrkvy
    3 – 4 strúčiky cesnaku
    4 PL tahini
    4 PL olivového oleja + na mrkvu
    šťava z ½ citróna
    1 ČL rímskej rasce
    1 ČL mletého koriandru
    soľ + korenie

    mrkvu ošúpeme, nakrájame na štvrťky, dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme a pečieme pri 200C cca. 40 minút. na posledných 10 minút pridáme ošúpaný cesnak. cícer scedíme a spolu s mrkvou a cesnakom rozmixujeme dohladka. pridáme tahini, olej, citrónovú šťavu, rascu, koriander, soľ a korenie.

    6. apr 2017