batáty ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka. quinou tiež uvaríme domäkka. batáty rozmixujeme a zmiešame s quinoou (obidve suroviny musia byť úplne zbavené vody). pridáme múku, mandľové maslo, pretlak, kurkumu, rascu, soľ a korenie. z hmoty vyformujeme 12 malých placiek, ktoré pečieme na plechu s papierom na pečenie, pokvapkané olejom, pri 200C cca. 25 – 30 minút dozlata.
HUMMUS: na 4 porcie: 1 konzerva cíceru (príp. 250g vareného) 2 stredné mrkvy 3 – 4 strúčiky cesnaku 4 PL tahini 4 PL olivového oleja + na mrkvu šťava z ½ citróna 1 ČL rímskej rasce 1 ČL mletého koriandru soľ + korenie
mrkvu ošúpeme, nakrájame na štvrťky, dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme a pečieme pri 200C cca. 40 minút. na posledných 10 minút pridáme ošúpaný cesnak. cícer scedíme a spolu s mrkvou a cesnakom rozmixujeme dohladka. pridáme tahini, olej, citrónovú šťavu, rascu, koriander, soľ a korenie.
...
PLACKY:
na 2 – 4 porcie (12 ks):
1 stredný batát (cca. 200g)
50g quinoi
50g ryžovej (alebo inej) múky
1 PL mandľového masla (nemusí byť)
2 PL paradajkového pretlaku
2 ČL kurkumy
1 ČL rímskej rasce
olivový olej
soľ + korenie
batáty ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka. quinou tiež uvaríme domäkka. batáty rozmixujeme a zmiešame s quinoou (obidve suroviny musia byť úplne zbavené vody). pridáme múku, mandľové maslo, pretlak, kurkumu, rascu, soľ a korenie. z hmoty vyformujeme 12 malých placiek, ktoré pečieme na plechu s papierom na pečenie, pokvapkané olejom, pri 200C cca. 25 – 30 minút dozlata.
HUMMUS:
na 4 porcie:
1 konzerva cíceru (príp. 250g vareného)
2 stredné mrkvy
3 – 4 strúčiky cesnaku
4 PL tahini
4 PL olivového oleja + na mrkvu
šťava z ½ citróna
1 ČL rímskej rasce
1 ČL mletého koriandru
soľ + korenie
mrkvu ošúpeme, nakrájame na štvrťky, dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme a pečieme pri 200C cca. 40 minút. na posledných 10 minút pridáme ošúpaný cesnak. cícer scedíme a spolu s mrkvou a cesnakom rozmixujeme dohladka. pridáme tahini, olej, citrónovú šťavu, rascu, koriander, soľ a korenie.