... pre 2 osoby (4 ks): 1 - 2 vajcia (podľa veľkosti) 100 ml mlieka 60 – 70g hladkej múky 1 malý baklažán / cukina 50g červenej šošovice 50g (domácej) lučiny 50g fety (nemusí byť) rukola olivový olej citrónová šťava 1 ČL kurkumy soľ + korenie
z vajec, mlieka a múky urobíme palacinkové cesto. osolíme , okoreníme a necháme chvíľu odležať. šošovicu (nenamáča sa) uvaríme domäkka, roztlačíme vidličkou (alebo rozmixujeme), zmiešame s lučinou a ochutíme citrónovou šťavou, kurkumou, soľou a korením. necháme vychladiť. baklažán nakrájame na čo najtenšie plátky, ktoré opražíme z oboch strán na troche oleja dozlata. osolíme a okoreníme. z palacinkového cesta urobíme 4 palacinky, ktoré natrieme šošovicovou nátierkou a naplníme baklažánom, rukolou a príp. rozdrobenou fetou. zvinieme a každú palacinku prekrojíme na dve časti.
...
pre 2 osoby (4 ks):
1 - 2 vajcia (podľa veľkosti)
100 ml mlieka
60 – 70g hladkej múky
1 malý baklažán / cukina
50g červenej šošovice
50g (domácej) lučiny
50g fety (nemusí byť)
rukola
olivový olej
citrónová šťava
1 ČL kurkumy
soľ + korenie
z vajec, mlieka a múky urobíme palacinkové cesto. osolíme , okoreníme a necháme chvíľu odležať. šošovicu (nenamáča sa) uvaríme domäkka, roztlačíme vidličkou (alebo rozmixujeme), zmiešame s lučinou a ochutíme citrónovou šťavou, kurkumou, soľou a korením. necháme vychladiť. baklažán nakrájame na čo najtenšie plátky, ktoré opražíme z oboch strán na troche oleja dozlata. osolíme a okoreníme. z palacinkového cesta urobíme 4 palacinky, ktoré natrieme šošovicovou nátierkou a naplníme baklažánom, rukolou a príp. rozdrobenou fetou. zvinieme a každú palacinku prekrojíme na dve časti.