... na 2 galetky (2 – 3 porcie): 100g hladkej múky 40g masla 1 menšia cibuľa zelenina (napr. 1 mrkva + 1 kalerábu + 100g listového špenátu; ale dá sa použiť v podstate akákoľvek zelenina – petržlen, paštrnák, paprika, brokolica, karfiol, cukina, špargľa, hrášok...) 100g fety / kozieho syra olivový olej soľ + korenie
z múky, masla, 1 ČL soli a cca. 4 PL ľadovej vody rýchlo vypracujeme cesto, ktoré necháme minimálne 30 minút v chlade odležať. na troche oleja opražíme plátky cibule, po chvíli pridáme mrkvu a kaleráb nakrájaný na kocky. osmažíme dozlata a na koniec pridáme špenát. osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote, rozdelíme ho na dve časti a potom ich obe rozvaľkáme na čo najtenšie, do tvaru kruhu. dáme na plech s papierom na pečenie, pokryjeme zeleninou a posypeme rozdrobeným syrom. okraje necháme voľné a zahneme ich dovnútra. pečieme pri 200C cca. 25 – 30 minút dozlata.
...
na 2 galetky (2 – 3 porcie):
100g hladkej múky
40g masla
1 menšia cibuľa
zelenina (napr. 1 mrkva + 1 kalerábu + 100g listového špenátu; ale dá sa použiť v podstate akákoľvek zelenina – petržlen, paštrnák, paprika, brokolica, karfiol, cukina, špargľa, hrášok...)
100g fety / kozieho syra
olivový olej
soľ + korenie
z múky, masla, 1 ČL soli a cca. 4 PL ľadovej vody rýchlo vypracujeme cesto, ktoré necháme minimálne 30 minút v chlade odležať. na troche oleja opražíme plátky cibule, po chvíli pridáme mrkvu a kaleráb nakrájaný na kocky. osmažíme dozlata a na koniec pridáme špenát. osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote, rozdelíme ho na dve časti a potom ich obe rozvaľkáme na čo najtenšie, do tvaru kruhu. dáme na plech s papierom na pečenie, pokryjeme zeleninou a posypeme rozdrobeným syrom. okraje necháme voľné a zahneme ich dovnútra. pečieme pri 200C cca. 25 – 30 minút dozlata.