18 / 214
    zeleninové galetky
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 galetky (2 – 3 porcie):
    100g hladkej múky
    40g masla
    1 menšia cibuľa
    zelenina (napr. 1 mrkva + 1 kalerábu + 100g listového špenátu; ale dá sa použiť v podstate akákoľvek zelenina – petržlen, paštrnák, paprika, brokolica, karfiol, cukina, špargľa, hrášok...)
    100g fety / kozieho syra
    olivový olej
    soľ + korenie

    z múky, masla, 1 ČL soli a cca. 4 PL ľadovej vody rýchlo vypracujeme cesto, ktoré necháme minimálne 30 minút v chlade odležať. na troche oleja opražíme plátky cibule, po chvíli pridáme mrkvu a kaleráb nakrájaný na kocky. osmažíme dozlata a na koniec pridáme špenát. osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote, rozdelíme ho na dve časti a potom ich obe rozvaľkáme na čo najtenšie, do tvaru kruhu. dáme na plech s papierom na pečenie, pokryjeme zeleninou a posypeme rozdrobeným syrom. okraje necháme voľné a zahneme ich dovnútra. pečieme pri 200C cca. 25 – 30 minút dozlata.

    17. mar 2017