... na 2 porcie: 200g hokkaido tekvice 1 vajce cca. 50g ovsenej múky / otrúb / strúhanky (časť môžeme nahradiť drvenými ľanovými semienkami) olivový olej bylinky soľ + korenie
tekvicu uvaríme/upečieme domäkka. roztlačíme vidličkou a zmiešame s vajíčkom a múkou / vločkami. dochutíme bylinkami, soľou a korením. na papier na pečenie urobíme dve placky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 20 – 25 minút dozlata. v polovici pečenia môžeme placky otočiť. podávame v domácich hamburgerových žemliach (alebo v celozrnných kaiserkách) s hummusom a zeleným šalátom.
...
na 2 porcie:
200g hokkaido tekvice
1 vajce
cca. 50g ovsenej múky / otrúb / strúhanky (časť môžeme nahradiť drvenými ľanovými semienkami)
olivový olej
bylinky
soľ + korenie
tekvicu uvaríme/upečieme domäkka. roztlačíme vidličkou a zmiešame s vajíčkom a múkou / vločkami. dochutíme bylinkami, soľou a korením. na papier na pečenie urobíme dve placky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 20 – 25 minút dozlata. v polovici pečenia môžeme placky otočiť.
podávame v domácich hamburgerových žemliach (alebo v celozrnných kaiserkách) s hummusom a zeleným šalátom.