57 / 214
    pečená tekvica s karí kokosovou omáčkou a quinoou
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    cca. 1 kg hokkaido tekvice (vydlabanej)
    200g quinoi / bulguru /kuskusu
    1x 400g konzerva kokosového mlieka
    4 jarné cibuľky
    cca. 100g kešu orieškov
    po 1 ČL karí korenia, kurkumy, koriandru a rímskej rasce
    olivový olej
    soľ + korenie

    tekvicu nakrájame na mesiačiky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. quinou uvaríme v osolenej vode domäkka. jarné cibuľky nakrájame na kolieska, zelenú časť si doložíme na posypanie. bielu časť opražíme spolu s koreninami na troche oleja. pridáme kešu, chvíľu spolu opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. osolíme a povaríme do zhustnutia. upečenú tekvicu podávame s quinoou a kokosovou karí omáčkou, posypané jarnou cibuľkou.

    2. mar 2017

    Prodim ta quinoia ako chutí?
    Kus kusu som na chut neprisla,bulgur milujem😊

    2. mar 2017
    adkat13
    autor

    @kim12345 podľa mňa presne tak neutrálne ako kuskus a bulgur 😀 čiže ako si ju ochutíš, taká bude 🙂

    2. mar 2017