... na 4 porcie: cca. 1 kg hokkaido tekvice (vydlabanej) 200g quinoi / bulguru /kuskusu 1x 400g konzerva kokosového mlieka 4 jarné cibuľky cca. 100g kešu orieškov po 1 ČL karí korenia, kurkumy, koriandru a rímskej rasce olivový olej soľ + korenie
tekvicu nakrájame na mesiačiky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. quinou uvaríme v osolenej vode domäkka. jarné cibuľky nakrájame na kolieska, zelenú časť si doložíme na posypanie. bielu časť opražíme spolu s koreninami na troche oleja. pridáme kešu, chvíľu spolu opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. osolíme a povaríme do zhustnutia. upečenú tekvicu podávame s quinoou a kokosovou karí omáčkou, posypané jarnou cibuľkou.
...
na 4 porcie:
cca. 1 kg hokkaido tekvice (vydlabanej)
200g quinoi / bulguru /kuskusu
1x 400g konzerva kokosového mlieka
4 jarné cibuľky
cca. 100g kešu orieškov
po 1 ČL karí korenia, kurkumy, koriandru a rímskej rasce
olivový olej
soľ + korenie
tekvicu nakrájame na mesiačiky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. quinou uvaríme v osolenej vode domäkka. jarné cibuľky nakrájame na kolieska, zelenú časť si doložíme na posypanie. bielu časť opražíme spolu s koreninami na troche oleja. pridáme kešu, chvíľu spolu opražíme a zalejeme kokosovým mliekom. osolíme a povaríme do zhustnutia. upečenú tekvicu podávame s quinoou a kokosovou karí omáčkou, posypané jarnou cibuľkou.