zemiaky a hokkaido nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. mlieko a rozdrobený syr zohrejeme, aby sa syr rozpustil. orechy nasucho opečieme. zemiaky a hokkaido podávame poliate omáčkou a posypané orechami.
okrem zemiakov a hokkaida sa dajú použiť aj batáty, príp. akákoľvek iná pečená zelenina.
...
na 1 porciu:
150g zemiakov
150g hokkaido tekvice
50g gorgonzoly (príp. nivy)
50 ml mlieka
hrsť vlašských orechov
olivový olej; soľ + korenie
zemiaky a hokkaido nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. mlieko a rozdrobený syr zohrejeme, aby sa syr rozpustil. orechy nasucho opečieme. zemiaky a hokkaido podávame poliate omáčkou a posypané orechami.
okrem zemiakov a hokkaida sa dajú použiť aj batáty, príp. akákoľvek iná pečená zelenina.