81 / 214
    pečené zemiaky a hokkaido s gorgonzolovou omáčkou a orechami
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 1 porciu:
    150g zemiakov
    150g hokkaido tekvice
    50g gorgonzoly (príp. nivy)
    50 ml mlieka
    hrsť vlašských orechov
    olivový olej; soľ + korenie

    zemiaky a hokkaido nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 30 minút dozlata a domäkka. mlieko a rozdrobený syr zohrejeme, aby sa syr rozpustil. orechy nasucho opečieme. zemiaky a hokkaido podávame poliate omáčkou a posypané orechami.

    okrem zemiakov a hokkaida sa dajú použiť aj batáty, príp. akákoľvek iná pečená zelenina.

    10. feb 2017

    Teda, kde beriete nápady...👏👌 skvelé 😊

    10. feb 2017
    adkat13
    autor

    @tink119 všade možne 😀 net, knihy, časopisy 😉 ale vždy z toho nakoniec vzíde úplne iný recept 😝

    10. feb 2017