Dnes vyskúšam 🙂👍
Tak toto vyzerá skvele, v piatok mám obed jasný.😍
Toto vyzera uzasne 😊 chcem sa spytat...ked robim na obed taketo sulance, pyrohy, gule a podobne...kolko gramov muky by malo byt na jednu porciu?
@adkat13 super receptik - dakujem 😀 a chcem sa spytat kde kupujes spenat. Ja vzdy najdem len pretlak.
@jandulka22 teraz mám z lidla, ale určite mávajú aj v tescu, kauflande, bille...
@adkat13 dakujem, pozriem to
Bolo to výborné a sýte 👍
Vyborne!! Dobrovolne priznavam, ze miesto masla som tam buchla slaninu. A teraz rozmyslam, kam schovam tu druhu porciu, aby mi ju nikto nezjedol 🙂
excelentny recept 🙂
Dnes som vyskúšala a naozaj chutné🙂 Ďakujem 😘
...
na 2 porcie:
250g hrudkového tvarohu
cca. 100g múky (hladkej, špaldovej, celozrnnej...)
1 vajce
50g mrazeného špenátu
maslo
muškátový oriešok, soľ
60g bryndze
2 PL bieleho smotanového jogurtu
z tvarohu, múky a vajíčka vypracujeme cesto, do ktorého pridáme rozmrazený, vyžmýkaný a nasekaný špenát a ochutíme muškátovým orieškom a soľou. cesto necháme chvíľu odležať a potom z neho tvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode cca. 3 minúty, alebo kým nevyplávajú na hladinu. scedíme a krátko opečieme na troche rozohriateho masla do zlata. podávame poliate zmesou bryndze a jogurtu.