208 / 214
    tvarohovo - špenátové šúľance s bryndzou
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    250g hrudkového tvarohu
    cca. 100g múky (hladkej, špaldovej, celozrnnej...)
    1 vajce
    50g mrazeného špenátu
    maslo
    muškátový oriešok, soľ
    60g bryndze
    2 PL bieleho smotanového jogurtu

    z tvarohu, múky a vajíčka vypracujeme cesto, do ktorého pridáme rozmrazený, vyžmýkaný a nasekaný špenát a ochutíme muškátovým orieškom a soľou. cesto necháme chvíľu odležať a potom z neho tvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode cca. 3 minúty, alebo kým nevyplávajú na hladinu. scedíme a krátko opečieme na troche rozohriateho masla do zlata. podávame poliate zmesou bryndze a jogurtu.

    8. feb 2017

    Dnes vyskúšam 🙂👍

    8. feb 2017
    adkat13
    autor

    @zuzana378 dúfam, že budú chutiť, mne chutili veľmi 🙂

    8. feb 2017

    Tak toto vyzerá skvele, v piatok mám obed jasný.😍

    8. feb 2017

    Toto vyzera uzasne 😊 chcem sa spytat...ked robim na obed taketo sulance, pyrohy, gule a podobne...kolko gramov muky by malo byt na jednu porciu?

    8. feb 2017

    @adkat13 super receptik - dakujem 😀 a chcem sa spytat kde kupujes spenat. Ja vzdy najdem len pretlak.

    8. feb 2017
    adkat13
    autor

    @jandulka22 teraz mám z lidla, ale určite mávajú aj v tescu, kauflande, bille...

    8. feb 2017

    @adkat13 dakujem, pozriem to

    8. feb 2017

    Bolo to výborné a sýte 👍

    8. feb 2017

    Vyborne!! Dobrovolne priznavam, ze miesto masla som tam buchla slaninu. A teraz rozmyslam, kam schovam tu druhu porciu, aby mi ju nikto nezjedol 🙂

    16. feb 2017

    excelentny recept 🙂

    14. mar 2017
    adkat13
    autor

    @eikenella 😘

    15. mar 2017

    Dnes som vyskúšala a naozaj chutné🙂 Ďakujem 😘

    20. apr 2017
    adkat13
    autor

    @lilka78 😘

    20. apr 2017