109 / 214
    cviklové palacinky plnené bryndzou a špenátom
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 - 3 porcie (4 - 6 ks):
    2 menšie cvikly (cca. 200g) uvarené/upečené
    1 vajce
    200 ml mlieka
    cca. 100g hladkej (špaldovej) múky
    olej; soľ + korenie

    cviklu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, mlieko a múku, osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu odstáť a potom na oleji pečieme palacinky. postupujeme opatrnejšie, ako pri klasickom ceste a palacinky necháme poriadne prepiecť.
    plníme napr. zmesou bryndze, špenátu a vlašských orechov.

    palacinky sú výborné aj na sladko, plnené napr. tvarohom (v ceste len vynecháme soľ a korenie, sladiť ho nie je potrebné, cvikla je prirodzene sladká).

    26. jan 2017