... na 2 - 3 porcie (4 - 6 ks): 2 menšie cvikly (cca. 200g) uvarené/upečené 1 vajce 200 ml mlieka cca. 100g hladkej (špaldovej) múky olej; soľ + korenie
cviklu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, mlieko a múku, osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu odstáť a potom na oleji pečieme palacinky. postupujeme opatrnejšie, ako pri klasickom ceste a palacinky necháme poriadne prepiecť. plníme napr. zmesou bryndze, špenátu a vlašských orechov.
palacinky sú výborné aj na sladko, plnené napr. tvarohom (v ceste len vynecháme soľ a korenie, sladiť ho nie je potrebné, cvikla je prirodzene sladká).
...
na 2 - 3 porcie (4 - 6 ks):
2 menšie cvikly (cca. 200g) uvarené/upečené
1 vajce
200 ml mlieka
cca. 100g hladkej (špaldovej) múky
olej; soľ + korenie
cviklu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, mlieko a múku, osolíme a okoreníme. cesto necháme chvíľu odstáť a potom na oleji pečieme palacinky. postupujeme opatrnejšie, ako pri klasickom ceste a palacinky necháme poriadne prepiecť.
plníme napr. zmesou bryndze, špenátu a vlašských orechov.
palacinky sú výborné aj na sladko, plnené napr. tvarohom (v ceste len vynecháme soľ a korenie, sladiť ho nie je potrebné, cvikla je prirodzene sladká).