79 / 214
    shakshuka s červenou šošovicou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    1 stredná cibuľa
    2 strúčiky cesnaku
    2 papriky
    2 väčšie paradajky
    4 PL červenej šošovice (cca. 40g)
    2 vajcia
    100g fety
    petržlenová vňať
    1 ČL rímskej rasce
    soľ+korenie
    olivový olej

    cibuľu (nakrájanú nadrobno) spolu s paprikou (nakrájanou na prúžky) a rímskou rascou pražíme na oleji cca. 5 minút domäkka a dozlata. pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme. pridáme premytú šošovicu a tiež chvíľu opražíme. nakoniec pridáme nadrobno nakrájané paradajky a 200 ml vody, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme cca. 10 minút, kým šošovica nie je takmer mäkká a šťava zredukovaná. potom spravíme vareškou dve priehlbinky, do ktorých rozklepneme vajíčka. prikryté varíme cca. 6 – 8 minút, kým nie sú vajíčka hotové. podávame posypané rozdrobenou fetou a petržlenovou vňaťou, s celozrnným chlebom, alebo pečivom.

    12. jan 2017
    Komentár bol odstránený