... na 2 porcie: 1 stredná cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 papriky 2 väčšie paradajky 4 PL červenej šošovice (cca. 40g) 2 vajcia 100g fety petržlenová vňať 1 ČL rímskej rasce soľ+korenie olivový olej
cibuľu (nakrájanú nadrobno) spolu s paprikou (nakrájanou na prúžky) a rímskou rascou pražíme na oleji cca. 5 minút domäkka a dozlata. pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme. pridáme premytú šošovicu a tiež chvíľu opražíme. nakoniec pridáme nadrobno nakrájané paradajky a 200 ml vody, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme cca. 10 minút, kým šošovica nie je takmer mäkká a šťava zredukovaná. potom spravíme vareškou dve priehlbinky, do ktorých rozklepneme vajíčka. prikryté varíme cca. 6 – 8 minút, kým nie sú vajíčka hotové. podávame posypané rozdrobenou fetou a petržlenovou vňaťou, s celozrnným chlebom, alebo pečivom.
...
na 2 porcie:
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 papriky
2 väčšie paradajky
4 PL červenej šošovice (cca. 40g)
2 vajcia
100g fety
petržlenová vňať
1 ČL rímskej rasce
soľ+korenie
olivový olej
cibuľu (nakrájanú nadrobno) spolu s paprikou (nakrájanou na prúžky) a rímskou rascou pražíme na oleji cca. 5 minút domäkka a dozlata. pridáme pretlačený cesnak a krátko opražíme. pridáme premytú šošovicu a tiež chvíľu opražíme. nakoniec pridáme nadrobno nakrájané paradajky a 200 ml vody, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme cca. 10 minút, kým šošovica nie je takmer mäkká a šťava zredukovaná. potom spravíme vareškou dve priehlbinky, do ktorých rozklepneme vajíčka. prikryté varíme cca. 6 – 8 minút, kým nie sú vajíčka hotové. podávame posypané rozdrobenou fetou a petržlenovou vňaťou, s celozrnným chlebom, alebo pečivom.