... na 2 porcie: ½ hokkaida (cca. 400g) 100g červenej ryže 100g fety veľká hrsť hrozienok olivový olej soľ + korenie
tekvicu pokrájame na menšie kocky a dáme na plech s papierom na pečenie. osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút dozlata. ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka (trvá to dlhšie, ako pri klasickej bielej ryži). uvarenú ryžu zmiešame s hrozienkami (vopred namočenými) a tekvicou. podávame posypané rozdrobenou fetou.
...
na 2 porcie:
½ hokkaida (cca. 400g)
100g červenej ryže
100g fety
veľká hrsť hrozienok
olivový olej
soľ + korenie
tekvicu pokrájame na menšie kocky a dáme na plech s papierom na pečenie. osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút dozlata. ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka (trvá to dlhšie, ako pri klasickej bielej ryži). uvarenú ryžu zmiešame s hrozienkami (vopred namočenými) a tekvicou. podávame posypané rozdrobenou fetou.