... na 4 porcie: 1 veľká špagetová tekvica 150 – 200g tvrdého syra (čedar, gouda) / syra s modrou plesňou cca. 100g anglickej slaniny maslo soľ + korenie
tekvicu prekrojíme na polovice, vydlabeme, osolíme a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 45 minút domäkka. necháme mierne vychladnúť a vidličkou vydlabeme špagety (ostať by mala iba šupka, ktorú vyhodíme). slaninu nakrájame na kocky a opražíme dochrumkava. vyberieme a odložíme bokom. v tej istej panvici rozpustíme trochu masla a opražíme na ňom „špagety“. na tanieri zmiešame so syrom a posypeme slaninou a mletým čiernym korením.
vo vegetariánskej verzii použijeme namiesto slaniny opečenú cibuľu, príp. tofu.
@ketinecka určite urob, ja som sa veľmi čudovala, aké to bolo dobré, pritom jedlo z 3 surovín. akurát tým, že sú len tri, treba si o to viac dať záležať na ich kvalite, ale to tebe určite nemusím vysvetľovať 😉
...
na 4 porcie:
1 veľká špagetová tekvica
150 – 200g tvrdého syra (čedar, gouda) / syra s modrou plesňou
cca. 100g anglickej slaniny
maslo
soľ + korenie
tekvicu prekrojíme na polovice, vydlabeme, osolíme a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 45 minút domäkka. necháme mierne vychladnúť a vidličkou vydlabeme špagety (ostať by mala iba šupka, ktorú vyhodíme). slaninu nakrájame na kocky a opražíme dochrumkava. vyberieme a odložíme bokom. v tej istej panvici rozpustíme trochu masla a opražíme na ňom „špagety“. na tanieri zmiešame so syrom a posypeme slaninou a mletým čiernym korením.
vo vegetariánskej verzii použijeme namiesto slaniny opečenú cibuľu, príp. tofu.