194 / 214
    tekvicové karí
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    2 veľké cibule
    800g ľubovoľnej tekvice (vydlabanej)
    1 konzerva cíceru (príp. cca. 200g vareného)
    1 konzerva kokosového mlieka
    1 limetka
    1 steblo citrónovej trávy
    4 tobolky kardamonu
    1 PL karí pasty
    soľ + korenie; olej

    na oleji opražíme karí pastu, nakrájanú citrónovú trávu a kardamon, kým sa korenie nerozvoní. pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli aj tekvicu, nakrájanú na kocky (príp. aj ošúpanú – podľa druhu). opražíme a zalejeme cca. 150 ml vody. pridáme scedený cícer a kokosové mlieko a varíme cca. 15 minút, kým tekvica nie je mäkká. osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. podávame s basmati ryžou, alebo indickým chlebom naan.

    14. nov 2016