na oleji opražíme karí pastu, nakrájanú citrónovú trávu a kardamon, kým sa korenie nerozvoní. pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli aj tekvicu, nakrájanú na kocky (príp. aj ošúpanú – podľa druhu). opražíme a zalejeme cca. 150 ml vody. pridáme scedený cícer a kokosové mlieko a varíme cca. 15 minút, kým tekvica nie je mäkká. osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. podávame s basmati ryžou, alebo indickým chlebom naan.
...
na 4 porcie:
2 veľké cibule
800g ľubovoľnej tekvice (vydlabanej)
1 konzerva cíceru (príp. cca. 200g vareného)
1 konzerva kokosového mlieka
1 limetka
1 steblo citrónovej trávy
4 tobolky kardamonu
1 PL karí pasty
soľ + korenie; olej
na oleji opražíme karí pastu, nakrájanú citrónovú trávu a kardamon, kým sa korenie nerozvoní. pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli aj tekvicu, nakrájanú na kocky (príp. aj ošúpanú – podľa druhu). opražíme a zalejeme cca. 150 ml vody. pridáme scedený cícer a kokosové mlieko a varíme cca. 15 minút, kým tekvica nie je mäkká. osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. podávame s basmati ryžou, alebo indickým chlebom naan.