3 / 214
    slaná ovsená kaša s hokkaidom, syrom a orechami
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 1 porciu:
    40g ovsených vločiek (4 PL)
    100 ml mlieka
    cca. 150g hokkaido tekvice
    50g lučiny / fety / kozieho syra
    hrsť vlašských orechov
    olivový olej
    tymián, soľ + korenie

    tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom. na plechu s papierom na pečenie pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. polovicu upečenej tekvice roztlačíme vidličkou. vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, roztlačenou tekvicou a soľou a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame polovicu lučiny. kašu podávame ozdobenú zvyšnou tekvicou, lučinou, orechami a tymiánom.

    7. nov 2016
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    vyborne 👍👍

    24. jan 2019

    A mozem namiesto tekvice skusit aj bataty upiect?

    13. apr 2020
    adkat13
    autor

    @lucique29 jasne 🙂

    13. apr 2020