tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom. na plechu s papierom na pečenie pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. polovicu upečenej tekvice roztlačíme vidličkou. vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, roztlačenou tekvicou a soľou a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame polovicu lučiny. kašu podávame ozdobenú zvyšnou tekvicou, lučinou, orechami a tymiánom.
...
na 1 porciu:
40g ovsených vločiek (4 PL)
100 ml mlieka
cca. 150g hokkaido tekvice
50g lučiny / fety / kozieho syra
hrsť vlašských orechov
olivový olej
tymián, soľ + korenie
tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom. na plechu s papierom na pečenie pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. polovicu upečenej tekvice roztlačíme vidličkou. vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, roztlačenou tekvicou a soľou a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame polovicu lučiny. kašu podávame ozdobenú zvyšnou tekvicou, lučinou, orechami a tymiánom.