hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka. necháme vychladnúť a rozmixujeme. pridáme vajce a múku a vypracujeme lepkavé cesto. necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode cca. 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. orechy pomelieme a spolu so šalviou opražíme na zmesi masla a oleja dozlata. pridáme uvarené gnocchi a ešte spolu chvíľu opražíme.
...
na 2 porcie:
200g hokkaido tekvice
200g zemiakov
1 vajce
cca. 100g hladkej múky
2 hrste vlašských orechov
olivový olej + maslo
šalvia, soľ + korenie
hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka. necháme vychladnúť a rozmixujeme. pridáme vajce a múku a vypracujeme lepkavé cesto. necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode cca. 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. orechy pomelieme a spolu so šalviou opražíme na zmesi masla a oleja dozlata. pridáme uvarené gnocchi a ešte spolu chvíľu opražíme.