210 / 214
    tekvicovo - zemiakové gnocchi s orechami a šalviou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    200g hokkaido tekvice
    200g zemiakov
    1 vajce
    cca. 100g hladkej múky
    2 hrste vlašských orechov
    olivový olej + maslo
    šalvia, soľ + korenie

    hokkaido a zemiaky nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka. necháme vychladnúť a rozmixujeme. pridáme vajce a múku a vypracujeme lepkavé cesto. necháme chvíľu odležať a potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode cca. 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. orechy pomelieme a spolu so šalviou opražíme na zmesi masla a oleja dozlata. pridáme uvarené gnocchi a ešte spolu chvíľu opražíme.

    2. feb 2017