... na 3 – 4 porcie: 1 veľká červená cibuľa cca. 300g mrkvy cca. 300g petržlenu 1 plechovka krájaných paradajok cca. 100 – 150g cíceru (uvareného) 2 hrste hrozienok (prepláchnutých) 1ČL mletého rímskeho kmínu + koriandru soľ + korenie 150 – 200g kuskusu citrónová šťava 100g smotanového jogurtu
na oleji opražíme korenie, kým sa nerozvoní. pridáme cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájané na cca. 2 – 3 cm kúsky. necháme chvíľu pražiť a pridáme konzervu paradajok + 1 konzervu vody. varíme cca. 30 minút, kým nie je zelenina takmer mäkká. pridáme cícer a hrozienka a ešte chvíľu povaríme. osolíme, okoreníme a odstavíme.
kuksus zalejem vriacou vodou (cca. 1 cm nad povrch), prikryjeme a necháme napučať. premiešame vidličkou, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. tažin podávame s kuskusom a bielym jogurtom, posypané petržlenovou vňaťou.
...
na 3 – 4 porcie:
1 veľká červená cibuľa
cca. 300g mrkvy
cca. 300g petržlenu
1 plechovka krájaných paradajok
cca. 100 – 150g cíceru (uvareného)
2 hrste hrozienok (prepláchnutých)
1ČL mletého rímskeho kmínu + koriandru
soľ + korenie
150 – 200g kuskusu
citrónová šťava
100g smotanového jogurtu
na oleji opražíme korenie, kým sa nerozvoní. pridáme cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájané na cca. 2 – 3 cm kúsky. necháme chvíľu pražiť a pridáme konzervu paradajok + 1 konzervu vody. varíme cca. 30 minút, kým nie je zelenina takmer mäkká. pridáme cícer a hrozienka a ešte chvíľu povaríme. osolíme, okoreníme a odstavíme.
kuksus zalejem vriacou vodou (cca. 1 cm nad povrch), prikryjeme a necháme napučať. premiešame vidličkou, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. tažin podávame s kuskusom a bielym jogurtom, posypané petržlenovou vňaťou.