tekvicu, cukinu a cibuľu nakrájame na väčšie kúsky. zmiešame s olejom, soľou a korením, pridáme škoricu, badián a bobkový list a rozprestrieme do väčšieho pekáča. pečieme pri 200C cca. 30 minút. pridáme scedený a prepláchnutý cícer, paradajky, sušené ovocie (vopred namočené) a cca. 100 ml vody a pečieme ešte 15 minút. podávame posypané koriandrom / petržlenovou vňaťou, rozdrobenou fetou a tekvicovými semienkami. ako príloha sa hodí kuskus, bulgur, alebo quinoa.
na 4 porcie:
1 menšia / stredná tekvica (hokkaido, maslová...)
2 stredné cukiny
2 stredné červené cibule
100g zmesi sušeného ovocia (hrozienka, marhule, datle...)
1 – 2 konzervy cíceru (spolu cca. 400g)
1 konzerva lúpaných paradajok
200g fety
hrsť tekvicových semienok (nemusí byť)
olivový olej
koriander / petržlenová vňať
1 zvitok škorice + 2 hviezdičky badiánu, 2 bobkové listy
soľ + korenie
tekvicu, cukinu a cibuľu nakrájame na väčšie kúsky. zmiešame s olejom, soľou a korením, pridáme škoricu, badián a bobkový list a rozprestrieme do väčšieho pekáča. pečieme pri 200C cca. 30 minút. pridáme scedený a prepláchnutý cícer, paradajky, sušené ovocie (vopred namočené) a cca. 100 ml vody a pečieme ešte 15 minút. podávame posypané koriandrom / petržlenovou vňaťou, rozdrobenou fetou a tekvicovými semienkami. ako príloha sa hodí kuskus, bulgur, alebo quinoa.