cícer necháme min. 8 hodín namočený vo vode. potom ho zlejeme a spolu s ošúpanou cviklou rozmixujeme na kašu. pridáme vajíčko, múku, soľ a koreniny. cesto necháme chvíľu odležať. potom z neho vyformujeme guličky veľkosti vlašského orecha, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. pečieme pri 200C cca. 25 - 30 minút. podávame v tortille, s ľadovým šalátom a jogurtovo - cesnakovým dressingom.
TORTILLY: na 4-5 tortíll: 250g hladkej / celozrnnej / špaldovej múky (alebo mix) 50 ml olivového oleja 70 ml vlažnej vody 1 ČL kypriaceho prášku 1/2 ČL soli
všetko spolu zmiešame (hnetacími metlami, alebo ručne) na hladké a pružne cesto. rozdelíme na guličky a vyvaľkáme na najtenšie, ako sa dá. opekáme sa suchej na max. rozpálenej panvici cca. 45 sekúnd z každej strany.
...
na 2 porcie:
80g suchého cíceru
1 stredná cvikla (cca. 200g)
1 veľké vajce
80g múky (špaldovej, celozrnnej, ovsenej...)
1 ČL rímskeho kmínu
1 ČL mletého koriandru
soľ + korenie
2 domáce tortilly, ľadový šalát
100g smotanového jogurtu + cesnak
cícer necháme min. 8 hodín namočený vo vode. potom ho zlejeme a spolu s ošúpanou cviklou rozmixujeme na kašu. pridáme vajíčko, múku, soľ a koreniny. cesto necháme chvíľu odležať. potom z neho vyformujeme guličky veľkosti vlašského orecha, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. pečieme pri 200C cca. 25 - 30 minút. podávame v tortille, s ľadovým šalátom a jogurtovo - cesnakovým dressingom.
TORTILLY:
na 4-5 tortíll:
250g hladkej / celozrnnej / špaldovej múky (alebo mix)
50 ml olivového oleja
70 ml vlažnej vody
1 ČL kypriaceho prášku
1/2 ČL soli
všetko spolu zmiešame (hnetacími metlami, alebo ručne) na hladké a pružne cesto. rozdelíme na guličky a vyvaľkáme na najtenšie, ako sa dá. opekáme sa suchej na max. rozpálenej panvici cca. 45 sekúnd z každej strany.