... na 4 porcie: 400 – 500g menších cestovín (mušličky, mašličky, krátke penne...) 150g lučiny / créme fraiche 10 plátkov schwarzwaldskej šunky / anglickej slaniny (nemusí byť) 300g mrazeného hrášku 1 strúčik cesnaku 1 citrón malá hrsť maty (nemusí byť) 4 PL olivového oleja soľ + korenie
hrášok necháme rozmraziť a spolu s cesnakom , citrónovou kôrou a šťavou, mätou a olejom rozmixujeme (nemusí byť úplne dohladka). osolíme a okoreníme. šunku nakrájame a nasucho opražíme. cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a ešte horúce zmiešame s lučinou / créme fraiche. podávame s hráškovým pestom, posypané šunkou.
...
na 4 porcie:
400 – 500g menších cestovín (mušličky, mašličky, krátke penne...)
150g lučiny / créme fraiche
10 plátkov schwarzwaldskej šunky / anglickej slaniny (nemusí byť)
300g mrazeného hrášku
1 strúčik cesnaku
1 citrón
malá hrsť maty (nemusí byť)
4 PL olivového oleja
soľ + korenie
hrášok necháme rozmraziť a spolu s cesnakom , citrónovou kôrou a šťavou, mätou a olejom rozmixujeme (nemusí byť úplne dohladka). osolíme a okoreníme. šunku nakrájame a nasucho opražíme. cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a ešte horúce zmiešame s lučinou / créme fraiche. podávame s hráškovým pestom, posypané šunkou.