82 / 214
    vegetariánska plnená tekvica
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    1 malá hokkaido tekvica
    50g červenej šošovice
    50g quinoi (alebo pohánky, pšena, bulhguru...)
    200g šampiónov
    6 ks sušených paradajok
    50g olív (čiernych / zelených)
    50g čedaru / goudy / eidamu
    bylinky (rozmarín, tyminán...)
    olej, soľ + korenie

    tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou. osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka. šošovicu s quinoou uvaríme domäkka (cca. 20 minút). šampióny nakrájame na plátky a opražíme spolu s bylinkami na troche oleja. spolu s nakrájanými sušenými paradajkami a olivami pridáme k uvarenej šošovici a quinoi. hmotou naplníme upečené polovice tekvice a posypeme strúhaným syrom. zapečieme pri 200C cca. 10 – 15 minút dozlata.

    28. sep 2016
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený