tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou. osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka. šošovicu s quinoou uvaríme domäkka (cca. 20 minút). šampióny nakrájame na plátky a opražíme spolu s bylinkami na troche oleja. spolu s nakrájanými sušenými paradajkami a olivami pridáme k uvarenej šošovici a quinoi. hmotou naplníme upečené polovice tekvice a posypeme strúhaným syrom. zapečieme pri 200C cca. 10 – 15 minút dozlata.
...
na 2 porcie:
1 malá hokkaido tekvica
50g červenej šošovice
50g quinoi (alebo pohánky, pšena, bulhguru...)
200g šampiónov
6 ks sušených paradajok
50g olív (čiernych / zelených)
50g čedaru / goudy / eidamu
bylinky (rozmarín, tyminán...)
olej, soľ + korenie
tekvicu umyjeme, rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme lyžicou. osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka. šošovicu s quinoou uvaríme domäkka (cca. 20 minút). šampióny nakrájame na plátky a opražíme spolu s bylinkami na troche oleja. spolu s nakrájanými sušenými paradajkami a olivami pridáme k uvarenej šošovici a quinoi. hmotou naplníme upečené polovice tekvice a posypeme strúhaným syrom. zapečieme pri 200C cca. 10 – 15 minút dozlata.