do hrnca dáme 600 ml vody s 1ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme, vmiešame hrsť parmezánu a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút. lučinu zmiešame s veľkou hrsťou parmezánu a natrieme na predpečenú polentu. pokladieme kolieskami cukiny, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom a bylinkami. pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata.
...
na 1 plech (4 porcie):
200g kukuričnej krupice (polenty)
6PL (domácej) lučiny / cream cheese
parmezán
2 malé cukiny
bylinky, soľ + korenie
do hrnca dáme 600 ml vody s 1ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme, vmiešame hrsť parmezánu a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve na plech s papierom na pečenie. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút. lučinu zmiešame s veľkou hrsťou parmezánu a natrieme na predpečenú polentu. pokladieme kolieskami cukiny, osolíme, okoreníme a posypeme parmezánom a bylinkami. pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata.