z ricotty, vajíčka, múky, postrúhaného parmezánu, muškátového orieška a soli vypracujeme lepkavé cesto. necháme min. 30 minút (ale kľudne aj dlhšie) odležať v chlade. potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode cca. 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. paradajky nakrájame na polovice a krátko osmažíme na zmesi masla a oleja. pridáme uvarené gnocchi a ešte spolu chvíľu opražíme. podávame posypané mletým čiernym korením, bazalkou a hoblinkami parmezánu.
...
na 2 porcie:
250g ricotty
1 vajce
100g hladkej múky
30g parmezánu + hoblinky
300g cherry paradajok
olivový olej + maslo
muškátový oriešok, bazalka
soľ + korenie
z ricotty, vajíčka, múky, postrúhaného parmezánu, muškátového orieška a soli vypracujeme lepkavé cesto. necháme min. 30 minút (ale kľudne aj dlhšie) odležať v chlade. potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode cca. 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. paradajky nakrájame na polovice a krátko osmažíme na zmesi masla a oleja. pridáme uvarené gnocchi a ešte spolu chvíľu opražíme. podávame posypané mletým čiernym korením, bazalkou a hoblinkami parmezánu.