faine recepty na ovsenu kasu, dakujem za inspiraciu 🙂 na bryndzu sa tesim uz, na mnozho sposobov sa da, skusala som ju s varenym karfiolom akoze falosne halusky, vyborne to bolo, ale veru s ovsenou kasou som este neskusala 🙂
@adkat13 prave som ju dojedla,naozaj vyborny napad.Ovela lepsie ako halusky s bryndzou.Len ja som dala polovicne mnozstvo slaninky a nabuduce by som k tomuto mnozstvu bryndze dala menej vlociek.A mas absolutne nadherne a inspirativne recepty.Vsetky!A ty si obrovska inspiracia.Pozdravujem 🙂
@lucinda111 aj mne veľmi pripomína bryndzové halušky 🙂 ďakujem za pochvalu, potešila 🙂
Vyskúšané, manžel pochvaľoval. Určite som nerobila poslednýkrát🙂
..
na 1 porciu:
50g ovsených vločiek (5 PL)
100 ml mlieka
40g bryndze
50g šunky / anglickej slaniny
pažítka
mleté čierne korenie
vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, osolíme a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame 2/3 bryndze a korenie. šunku/slaninu nakrájame a nasucho opražíme. kašu podávame posypanú šunkou, zvyšnou bryndzou a pažítkou.