vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, osolíme a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame parmezán. paradajky nakrájame na polovice a krátko opražíme na olivovom oleji. kašu podávame s paradajkami a bazalkou, posypanú mletým čiernym korením, prípadne ďalším parmezánom a pokvapkané olivovým olejom.
...
na 1 porciu:
50g ovsených vločiek (5 PL)
100 ml mlieka
30 - 40g parmezánu
100g cherry paradajok
bazalka
olej, soľ+korenie
vločky zmiešame s mliekom a cca. 150 ml vody, osolíme a uvaríme domäkka (trvá to cca. 7 minút. ak necháme vločky niekoľko hodín vo vode a mlieku namočené, uvaria sa rýchlejšie). odstavíme a vmiešame parmezán. paradajky nakrájame na polovice a krátko opražíme na olivovom oleji. kašu podávame s paradajkami a bazalkou, posypanú mletým čiernym korením, prípadne ďalším parmezánom a pokvapkané olivovým olejom.