quinou uvaríme v osolenej vode domäkka. cícer opražíme na troške oleja a okoreníme podľa vlastnej chuti (napr. garam masala, ml.paprika, rímsky kmín, koriander...). avokádo (musí byť úplne zrelé) rozmixujeme s jogurtom a bazalkou dohladka. brokolicu (príp. špargľu) uvaríme. na tanier dáme quinou a obložíme varenou aj surovou zeleninou a avokádovým dressingom. pokvapkáme olivovým olejom.
...
na 2 porcie:
100g quinoa / pšena / kuskusu
50g cíceru (surového) / 100g vareného
1 avokádo
100g smotanového bieleho jogurtu
zelenina (brokolica, cukrový hrášok, špargľa, reďkovka, cherry paradajky...)
hrsť bazalkových lístkov
olej, soľ+korenie
quinou uvaríme v osolenej vode domäkka. cícer opražíme na troške oleja a okoreníme podľa vlastnej chuti (napr. garam masala, ml.paprika, rímsky kmín, koriander...).
avokádo (musí byť úplne zrelé) rozmixujeme s jogurtom a bazalkou dohladka. brokolicu (príp. špargľu) uvaríme. na tanier dáme quinou a obložíme varenou aj surovou zeleninou a avokádovým dressingom. pokvapkáme olivovým olejom.