tarhoňu uvaríme domäkka. orechy nasucho opražíme dozlata. tekvicu nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a spolu osmažíme na troške oleja domäkka (ak je to potrebné, podlejeme trochou vody, ktorú necháme úplne vyvariť). ochutíme škoricou. zmiešame s tarhoňou a posypeme bryndzou a orieškami.
...
na 1 porciu:
50g (celozrnnej) tarhone
100g tekvice (hokkaido, maslová) / batátu / mrkvy
1 malý pór
50g bryndze / fety / kozieho syra
hrsť orechov / mandlí
olivový olej
štipka škorice, soľ+korenie
tarhoňu uvaríme domäkka. orechy nasucho opražíme dozlata. tekvicu nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a spolu osmažíme na troške oleja domäkka (ak je to potrebné, podlejeme trochou vody, ktorú necháme úplne vyvariť). ochutíme škoricou. zmiešame s tarhoňou a posypeme bryndzou a orieškami.