... na 3 porcie: 4 stredné zemiaky deň dopredu uvaríme v šupke domäkka. na druhý deň olúpeme a pretlačíme/popučíme. pridáme 1 vajíčko a cca. 150g hladkej (špaldovej) múky. spracujeme cesto, z ktorého lyžičkou odkrajujeme gnocchi a hádžeme do vriacej osolenej vody. na panvici na zmesi masla a olivového oleja krátko opražíme polovice cherry paradajok (najlepšie zmes rôznych). gnocchi po vyplávaní pridáme do panvice k paradajkám a ešte krátko opražíme. na tanieri posypeme parmezánom a bazalkou.
...
na 3 porcie:
4 stredné zemiaky deň dopredu uvaríme v šupke domäkka. na druhý deň olúpeme a pretlačíme/popučíme. pridáme 1 vajíčko a cca. 150g hladkej (špaldovej) múky. spracujeme cesto, z ktorého lyžičkou odkrajujeme gnocchi a hádžeme do vriacej osolenej vody. na panvici na zmesi masla a olivového oleja krátko opražíme polovice cherry paradajok (najlepšie zmes rôznych). gnocchi po vyplávaní pridáme do panvice k paradajkám a ešte krátko opražíme. na tanieri posypeme parmezánom a bazalkou.