186 / 214
    špargľové risotto so šampiónmi, pórom a kuracím mäsom
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 porcie:
    na olivovom oleji opražíme 1 pór nakrájaný na polkolieska (iba bielu časť) domäkka. pridáme 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky a krátko spolu opražíme. pridáme na menšie kúsky nakrájané 1–2 kuracie prsia. vyberieme z hrnca a odložíme bokom. na ďalšom olivovom oleji a masle opražíme 250 g ryže na risotto. vrátime pór, šampiňóny a mäso. podlejeme 100 ml bieleho vína, ktoré necháme odpariť. potom po naberačkách podlievame horúcim kuracím vývarom (spolu budeme potrebovať cca. 0,6 litra), kým nie je ryža uvarená. asi v polovici pridáme cca. 400g zelenej špargle, šikmo nakrájanej na 2 cm kúsky. hlavičky pridáme trocha neskôr. do hotového risotta vmiešame 40g strúhaného parmezánu a kúsok masla. necháme prikryté 5 minút odpočívať. podávame posypané mletým čiernym korením a ďalším parmezánom.
    výborné je aj bez mäsa.

    31. máj 2016