Odporucam ti vyskusat humus ochuteny harisou, prvy x som ho jedla na Krete, az po roku sa mi podarilo zistit, co v tom humuse vlastne bolo, uz som nan naucila snad kazdeho☺
@oxiba inak veľmi pekne ďakujem za tip na datle, zachránila si ma pred abstinenčným záchvatom 😂 vianočné zásoby mi už začali dochádzať a muž obišiel vo freshy všetky obchody, v ktorých sa dalo predpokladať, že by ich mohli mať (zelený obchodík, paleo, pikantes, špajza, araba...) a nikde nič. ale obchod s jablkami nám fakt nenapadol 🙂
...
na 1 porciu:
3 malé zemiaky
1/4 malého kelu
paradajky
zemiaky aj so šupkou povariť 10-15 minút v osolenej vode. vychladnuté nakrájať, osoliť, okoreniť a posypať sušeným chilli a osmažiť na troške oleja dozlata. pridať nakrájaný kel a pražiť cca. 5 minút domäkka. pridať paradajky a pražiť ešte cca. 5 minút. podávať s pikantným hummusom (cícer, olivový olej, citrónová šťava, cesnak, tahini, rímsky kmín, mletý koriander, kurkuma, mletá paprika).