... na zmesi olivového oleja a masla orestujeme s 2 ČL trstinového cukru nakrájaný 1 pór (cca. 10 minút). z 300g zelenej špargle odstránime drevnaté konce. na plech s papierom na pečenie dáme 400g lístkového cesta, ktoré popicháme vidličkou a nožom naznačíme okraje. na cesto dáme vychladnutý skaramelizovaný pór na neho surovú špargľu, cca. 15 rozpolených cherry paradajok a 150g rozdrobenej fety. 3 malé vajcia rozmiešame s 200 ml smotany na šľahanie/varenie, osolíme, okoreníme a nalejeme na koláč. pečieme pri 200°C cca. 30 minút dozlata.
...
na zmesi olivového oleja a masla orestujeme s 2 ČL trstinového cukru nakrájaný 1 pór (cca. 10 minút). z 300g zelenej špargle odstránime drevnaté konce. na plech s papierom na pečenie dáme 400g lístkového cesta, ktoré popicháme vidličkou a nožom naznačíme okraje. na cesto dáme vychladnutý skaramelizovaný pór na neho surovú špargľu, cca. 15 rozpolených cherry paradajok a 150g rozdrobenej fety. 3 malé vajcia rozmiešame s 200 ml smotany na šľahanie/varenie, osolíme, okoreníme a nalejeme na koláč. pečieme pri 200°C cca. 30 minút dozlata.