11 / 214
    špargľový koláč s paradajkami, karamelizovaným pórom a fetou
    adkat13
    autor

    ...
    na zmesi olivového oleja a masla orestujeme s 2 ČL trstinového cukru nakrájaný 1 pór (cca. 10 minút). z 300g zelenej špargle odstránime drevnaté konce. na plech s papierom na pečenie dáme 400g lístkového cesta, ktoré popicháme vidličkou a nožom naznačíme okraje. na cesto dáme vychladnutý skaramelizovaný pór na neho surovú špargľu, cca. 15 rozpolených cherry paradajok a 150g rozdrobenej fety. 3 malé vajcia rozmiešame s 200 ml smotany na šľahanie/varenie, osolíme, okoreníme a nalejeme na koláč. pečieme pri 200°C cca. 30 minút dozlata.

    31. máj 2016

    wau,to je umenie.... estetické 👍

    29. máj 2020