1 / 1

    Zlepujete uz upecene?alebo peciete uz aj s lekvarom?Dakujem

    19. dec 2017

    @radacak zlepujem upecene 🙂

    19. dec 2017

    Receptik by nebol prosím 🙂

    19. dec 2017
    Komentár bol odstránený

    No receptik by bodol vyzera to chutne😊

    19. dec 2017

    @adka_pajerska dakujem😘a ako ich namacas aby boli take pekne?prepac ze otravujem 🙃posielam💙💙💙

    19. dec 2017

    @adka_pajerska a aky mas overeny lekvar?dzem?.

    19. dec 2017

    @zlatina0502
    @michaela66 tu je recept zienky je fantastický 🙂

    18 Dkg mletého cukru, 2 polievkové lyžice medu, 2 celé vajíčka, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžica korenín do medovníkov, 30 - 40 Dkg hladkej múky - T650. Na plnku: cca 20 Dkg mletých orechov, práškový cukor podľa chuti a pikantný džem. Okrem toho čokoláda, Cera.

    POSTUP PRÍPRAVY

    dobre vyšľaháme cukor, vajcia, med, olej, koreniny. Potom pridáme múku, v ktorej dobre rozmiešame sódu bikarbónu. Množstvo múky dávame podľa hustoty cesta. Cesto dôkladne vypracujeme a odložíme na chladné miesto - najlepšie na 12 až 24 hodín.
    Na doske rozvaľkáme pomerne na tenko - tenšie ako sme normálne zvyknuté pri medovníčkoch a vykrajujeme pravideľné tvary keksíkov - vždy jeden tvar do páru. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 C. Keksíky ničím nepotierame. Po upečení spájame plnkou: všetky suroviny na plnku len vymiešame. Džem použijeme pikantný - v mojom prípade to bol džem z černíc.
    Po zlepení keksíkov ich máčame v tmavej čokoláde, ktorú pripravíme obvyklým spôsobom a povrch zdobíme bielou čokoládou.
    Tieto keksíky, keď upečiete, tak sú pomerne tvrdé, ale akonáhle ich zlepíte plnkou a oblejete čokoládou, tak zmäknú a vydržia dlho, pokiaľ sa nezjedia

    19. dec 2017

    @radacak ahoj vobec neotravujes 😀 macam tak ze na tuto davku co vidis som dala 5čokolád a pol cery nad parou rozpustit a namacat a ukladat na igelitovy sacok a dzem mam domaci si robievam davam ribezlovy,cucoriedkovy a robim ho tak ako je pisany v recepte 🙂

    19. dec 2017
    19. dec 2017

    @veronika198989 urcite nebudes lutovat cim su ,,starsie,, tym su lepšie 😀

    19. dec 2017

    @adka_pajerska a koľko minút ich pecieš

    19. dec 2017

    @adka_pajerska este na foto su robene z 2davok 🙂

    19. dec 2017

    @veronika198989 kym su pekne jemne hnede cca 5min 🙂

    19. dec 2017
    19. dec 2017
    19. dec 2017

    @veronika198989 za malicko ja som lepsie este nejedla a to nie za to ze som ich piekla ja ale naozaj su neskutočne 😀 tiez mam recept z.netu

    19. dec 2017
    19. dec 2017

    @adka_pajerska ďakujem krásne 🙂 vyskúšam 🙂

    19. dec 2017

    @adka_pajerska 😚😚dakujeeem...

    19. dec 2017

    Ej ,to aby som prisla na kavu . ...😁😁😁😁

    19. dec 2017