18 / 125
    5.Božský kakaový korpus, vanilkový pribináčik, ovocná zmes zo záhrady vo forme frutafillu (22-2,3)

    Prosím ťa čo je to ten božský kakaový korpus? Znie to "božsky" 🙂

    24. jan 2017
    abriela
    autor

    @kika0810 korpus kde sa slahaju bielka a k nim sa pridavaju len zltka.

    abriela autor Tato piškota je uložena na strankach ako BOZSKY RECEPT http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18966.
    Suhlasím.
    4 vajcia, vo vahe vajec, cukor, polohrúba/hladká múka, prášok do pečiva, 12 lyžíc (na 1 vajce -3 lyzice) vody.
    Postup síce zvláštny, ale táto piškota bude mekunká a jemná! Celé vajíčka si odvážime....4 vajcia vážia cca 250 g - 20cm forma, 2x prerezávam. Rovnako navážime múku aj cukor. Vždy to musí byť váha vajec.
    Vajíčka si oddelíme...žltky dáme do pohárika a bielka do misy, kde budeme šlahať. Ručným mixérom bielka vymixujeme tak , aby sme mali pocit, že to už tuhšie nebude. Za stáleho mixovania pridávame po troške cukor, ked je cukor vymiešany, dáme si zovrieť asi 2 dcl vody. Platí zásada - na 1 vajce idu 3 PL horúcej vody, čiže potrebujem 12 PL horúcej vody. Voda rozpustí cukor, ktorý pri pečení nezkaramelizujee a piškota je aj 3-4 dni mäkká. Vodu pridávame na etapy po 3 lyžiciach a za stáleho miešania. Gazdinky ktoré sa boja, že bielky "spľasnú" nemusia mať strach, pri postupe zistia, že tie bielky s cukrom po pridaní vody len zjemníme. Potom pridáme žĺtky. Po zašľahaní prisypeme múku s práškom do pečiva a krátko prešľaháme. Dame piecť. Pečiem na 170°C, cca 1 hodinu +.

    24. jan 2017

    ĎAKUJEM a to si plnila klasickým kúpeným pribináčikom či si urobila doma?

    24. jan 2017
    abriela
    autor

    @kika0810 robeny doma - 1 sladka a 1 kysla smotana (250ml), 250g mekky tvaroch+ cukor, vanilka. Všetko spolu do jednej misky, prešľahať. Potom pridat prašok - 1 puding bez varenia crem (podla hustoty aj menej) a doslahat. Plnka je tuha a drzi tvar

    24. jan 2017

    Veľmi pekne ďakujem syn má pozajtra narodeniny a rozmýšľam čo mu upiecť aby to bolo chutné ale nenáročné lebo ja nie som veľká cukrarka🙂

    24. jan 2017

    A ešte jedna otázka😉 tú sladkú smotanu vyšľahať ?

    24. jan 2017
    abriela
    autor

    @kika0810 nie, vsetko spolu do misky a az potom slahat. Ten crem ole je stuzovat, dava sa az po preslahani, lebo inak by to hned zhustlo. Este je dobre, denvopred upiect korpus na dalsi plnit, resp. rano upiect, vecer plnit. Je dobre ak naplnena torta trosku postoji - prejdu chute. Takze kludne den pred oslavou torta moze byt hotova. Dzim palec, nech sa podari. Aj ked tak ci tak bude najlepsia, kedze bude od mamky

    24. jan 2017

    Ste zlatá veľmi pekne ďakujem za rady 🙂

    24. jan 2017

    prosím Vás ten korpus je cokoladovy kedy pridávate kakao a kolko dakujem.

    17. júl 2018
    abriela
    autor

    @ella10 korpus je kakaový- kakao primiesam na koniec do muky, inak mi bielka klesli.
    čokoládový korpus:
    6 vajec, 240g cukor, 250g hladká múka, prášok do pečiva
    100g čokoláda na varenie (rozpustiť), 100ml olej, 100ml voda
    Z bielok vyšlahať sneh, žltka vyšlahať s cukrom a vodou do biela, pridať rozpustenú čokoládu, olej a nakoniec múku s pr.do pečiva. Ručne metličkou vmiešať sneh

    17. júl 2018