600nedelie
4. máj 2023
730 

Väčšia noha po pôrode?

Výrazná zmena tela po pôrode môže byť aj o číslo väčšia noha .

Asi každá tehotná žena vie, že po pôrode sa jej telo zmení. Niektorým viac, iným menej, ale telo po pôrode bude skrátka iné. Neznamená to, že to bude zlá zmena, ale v niektorých prípadoch to nemusí byť ani dobrá – v individálnosti vnímania každej ženy. 

Je to proste zmena.

Napríklad, mňa nemilo prekvapila zmena veľkosti mojej nohy po 2 pôrodoch. Mala som  veľkosť 41 a teraz mám 42 . Poznáte to? Taká super situácia v obchode, kedy sa mi zapáčia topánky a od milej pani predavačky sa dozviem, že moju veľkosť nemajú, neobjednávajú alebo nevyrábajú :D prípadne mám pozrieť pánske modely. Tak jo, díky.

Zmena veľkosti nohy súvisí (čuduj sa svete) s váhou počas tehotenstva a hormónom, ktorý sa volá relaxín. Priberanie na váhe vystavuje naše nohy tlaku a to z dlhodobého hľadiska môže sploštiť klenbu nohy. Hormón relaxín je dobrý pomocník. Robí presne to, ako to znie. Uvoľňuje väzivové tkanivo, ale nielen v oblasti panvy (ako prípravu na pôrod). Ovplyvňuje aj iné časti tela, napr. chodidlá.

Takže kombináciou tlaku na chodidlo zo stúpajúcej váhy tvojho tela a kamoš relaxín – naše chodidlá pripravia na predĺženie a teda zväčšenie. Vieš čo je na tom pozitívne? Že budeš mať skvelý dôvod kúpiť si nové pohodlné topánky :D

Aká zmena tvojho tela ťa po pôrode prekvapila? 

Tiez mi "podrastla" noha 😄 len horsie, ze na mne sa relaxon fakt vyzuril a povolil panvu tak,ze ani po skoro 3r od druheho porodu nie som bez bolesti. Vraj dan za rychle a lahke pôrody

4. máj 2023

Ja nechápem ako je to možné ale mne sa po pôrode nohy zmrskli... Sú proste o číslo menšie ako boli predtým.

4. máj 2023

Začni písať komentár...

Odošli