29lucy
1. nov 2018
170 

Dnes varím JA s Podravkou NATUR

Na začiatok musím pripomenúť a povedať, že som neverila tomu, že výhrám testovanie od MK, začo by som sa chcela poďakovať. Veľmi som sa potešila, keď som si prečítala správu. Pretože odkedy som na materskej, často varievam JA! Po otvorení balíka som si preskúmala koreniny. V tom momente mi napadli rôzne recepty, ktoré by som uvarila.

Doteraz sa v našej domácnosti použivala iba vegeta od Podravky, žiadnu inú sme neskúšali, keďže sme spokojní. Vegeta Podravka Natur ma zaujala po otvorení jemnou vôňou zeleniny a korenín, ktoré sa v nej nachádzajú. Je chuťou jemnejšia ako obyčajná. Obsahuje viac zeleniny a veľké plus je, že obsahuje morskú soľ, čomu som sa potešila, pretože menej solím najmä kvôli mojej 2-ročnej dcérke. Vegetu pridávam do jedál len minimum, no vždy obohatí hociktoré jedlo, či už polievky, mäso, zeleninu, šaláty. Z bujónov najviac využívam ZELENINOVÝ, keďže niekedy robím rýchlovky a nemám čas si každý deň variť chutnú polievku z čerstvej zeleniny. Vývar z bujónu je jemnejší, cítiť vôňu zeleniny a byliniek. Do poličky s koreninami určite zaradím tento bujón s radosťou.

Koreniny od Podravky Natur krásne voňajú a pri príprave jedál rozvoniavajú v celom dome. Vynikajúca korenina je na zemiaky, či už pečené, varené, vyprážané. Výborné sú varené zemiaky na masti spojené touto zmesou. Krásne rozvoniavali a chuťovo boli tiež jemnešie. Možno by som pridala ešte trošku celej rasce, keďže mletej rasce je tam asi málinko.

Koreniny grill PIKANT, grill CLASSIC, KEBAB A GYROS len tak na minútky, na rýchly zeleninový šalát, cestoviny a rôzne iné recepty. Vyníkajúca chuť kombinovaná s olivovým olejom. U nás doma recepty s týmito koreninami MILUJÚ. Taktiež koreniny na KURIATKO, GRILOVANÁ ZELENINU a RYBY obohatia jedlá nielen chuťou, ale aj vôňou. V našej kuchyni ich určite budeme používať.

Nová skúsenosť bola s koreniacou zmesou na ŠALÁT a MOZZARELLU, keďže som doteraz pridávala len soľ a korenie. Šalátu koreniaca zmes iba prospela, mozzarella mala lepšiu chuť. Vždy mi tam niečo chýbalo a nie vždy mám čerstvú bazalku.

Ako sa hovorí - Láska ide cez žalúdok. U nás to platí. Moja rodina miluje všetko, čo navarím. A ja milujem moju rodinu preto, lebo vždy zjedia aj nepoznané. Aj keď googlim nové recepty, nebránia sa.

Čo môžem vytknúť a trošku ma to zarazilo, je "extrakt z kvasníc". Čo to vlastne je, keď sa píše bez glutamanu? Trošku som si o tom viac prečítala. Je to vlastne iné meno pre zmes glutamanu sodného a pár ďalších látok. Nezazlievam to a ani nekritizujem, keďže sme s tým varili aj doteraz. Tak isto aj palmový tuk. Mohlo by sa to nahradiť aj niečim iným.

Nakoniec pridávam zopár mojich-našich receptov:

Cesnaková polievka

Na masle speníme pretlačenú celú hlávku cesnaku, poprášime hladkou múkou a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme. Na záver pridáme petržlenovú vňať a rozmixujeme. Podávame s opečeným chlebíkom na olivovom oleji a pretlačenom cesnaku.

Mamkine špagety

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mleté mäso, pridáme koreniny, koreniacu zmes Pikant, poprášime mletou červenou paprikou a zalejeme paradajkovým pretlakom a čerstvými paradajkami, vynikajúce sú cherry. Necháme dusiť, nakoniec dochutíme a podávame so špagetami a posypané syrom. Ja si pridávam aj olivy.

Jogurtové cestoviny s kuracím mäsom

Na olivovom oleji opečieme kuracie rezne v celosti, okoreníme z každej strany koreniacou zmesou grill classic, do výpeku pridáme maslo a opečieme pretlačený cesnak. Posypeme hladkou múkou, zalejeme mliekom, poriadne rozmiešame, prisypeme postrúhaný syr, primiešame biely jogurt, nakoniec cestoviny, kuracie mäso a petržlenovú vňať.

Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Zmiešame si olivový olej, koreniacu zmes pikant alebo classic, citrónovú šťavu a kuracie mäso na pár hodín naložíme. Medzi tým si pripravíme zeleninu: ľadový šalát, rukolu, papriku, paradajky, cherry paradajky, uhorku, olivy a jabĺčko. Všetko zmiešame, pridáme zmes korenia na šalát, nakoniec balkánsky syr, opečené kuracie mäso, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a podávame s čerstvou bagetou.

Krumpli paprikáš

Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime ml. červenou paprikou a zalejeme vodou. Dochutíme vegetou, rascou a nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu uvaríme, nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a pridáme cesnak.

Bravčové na spôsob roštenky

Cibuľu si speníme na oleji, na panvici opečieme bravčové karé, ktoré sme si naklepali, osolili, okorenili a potreli horčicou. Pečené mäso pridáme do cibuľového základu, podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zavárané uhorky a dusíme. Uvarené mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme zemiakovým škrobom, poprípade dochutíme.

Cestoviny à la svokra

Opečieme cibuľku, pridáme mäsitú slaninu, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prevrieť. Zmiešame si kyslú smotanu s hladkou múkou, pridáme do zmesi, dochutíme rascou a majoránkou. Primiešame cestoviny a podávame.

#test_podravka #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli