Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ahojte,dnes sa nam zlomila brzda na skladanie kočíka,nepredava niekto nahradne diely z Britaxu? Potrebovala by som cim skor,nakolko to dost vyuzivame :( budem vdacna ak sa niekto najde a ponukne

    29lucy
    1. nov 2018    Čítané 170x

    Dnes varím JA s Podravkou NATUR

    Na začiatok musím pripomenúť a povedať, že som neverila tomu, že výhrám testovanie od MK, začo by som sa chcela poďakovať. Veľmi som sa potešila, keď som si prečítala správu. Pretože odkedy som na materskej, často varievam JA! Po otvorení balíka som si preskúmala koreniny. V tom momente mi napadli rôzne recepty, ktoré by som uvarila.

    Doteraz sa v našej domácnosti použivala iba vegeta od Podravky, žiadnu inú sme neskúšali, keďže sme spokojní. Vegeta Podravka Natur ma zaujala po otvorení jemnou vôňou zeleniny a korenín, ktoré sa v nej nachádzajú. Je chuťou jemnejšia ako obyčajná. Obsahuje viac zeleniny a veľké plus je, že obsahuje morskú soľ, čomu som sa potešila, pretože menej solím najmä kvôli mojej 2-ročnej dcérke. Vegetu pridávam do jedál len minimum, no vždy obohatí hociktoré jedlo, či už polievky, mäso, zeleninu, šaláty. Z bujónov najviac využívam ZELENINOVÝ, keďže niekedy robím rýchlovky a nemám čas si každý deň variť chutnú polievku z čerstvej zeleniny. Vývar z bujónu je jemnejší, cítiť vôňu zeleniny a byliniek. Do poličky s koreninami určite zaradím tento bujón s radosťou.

    Koreniny od Podravky Natur krásne voňajú a pri príprave jedál rozvoniavajú v celom dome. Vynikajúca korenina je na zemiaky, či už pečené, varené, vyprážané. Výborné sú varené zemiaky na masti spojené touto zmesou. Krásne rozvoniavali a chuťovo boli tiež jemnešie. Možno by som pridala ešte trošku celej rasce, keďže mletej rasce je tam asi málinko.

    Koreniny grill PIKANT, grill CLASSIC, KEBAB A GYROS len tak na minútky, na rýchly zeleninový šalát, cestoviny a rôzne iné recepty. Vyníkajúca chuť kombinovaná s olivovým olejom. U nás doma recepty s týmito koreninami MILUJÚ. Taktiež koreniny na KURIATKO, GRILOVANÁ ZELENINU a RYBY obohatia jedlá nielen chuťou, ale aj vôňou. V našej kuchyni ich určite budeme používať.

    Nová skúsenosť bola s koreniacou zmesou na ŠALÁT a MOZZARELLU, keďže som doteraz pridávala len soľ a korenie. Šalátu koreniaca zmes iba prospela, mozzarella mala lepšiu chuť. Vždy mi tam niečo chýbalo a nie vždy mám čerstvú bazalku.

    Ako sa hovorí - Láska ide cez žalúdok. U nás to platí. Moja rodina miluje všetko, čo navarím. A ja milujem moju rodinu preto, lebo vždy zjedia aj nepoznané. Aj keď googlim nové recepty, nebránia sa.

    Čo môžem vytknúť a trošku ma to zarazilo, je "extrakt z kvasníc". Čo to vlastne je, keď sa píše bez glutamanu? Trošku som si o tom viac prečítala. Je to vlastne iné meno pre zmes glutamanu sodného a pár ďalších látok. Nezazlievam to a ani nekritizujem, keďže sme s tým varili aj doteraz. Tak isto aj palmový tuk. Mohlo by sa to nahradiť aj niečim iným.

    Nakoniec pridávam zopár mojich-našich receptov:

    Cesnaková polievka

    Na masle speníme pretlačenú celú hlávku cesnaku, poprášime hladkou múkou a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme. Na záver pridáme petržlenovú vňať a rozmixujeme. Podávame s opečeným chlebíkom na olivovom oleji a pretlačenom cesnaku.

    Mamkine špagety

    Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mleté mäso, pridáme koreniny, koreniacu zmes Pikant, poprášime mletou červenou paprikou a zalejeme paradajkovým pretlakom a čerstvými paradajkami, vynikajúce sú cherry. Necháme dusiť, nakoniec dochutíme a podávame so špagetami a posypané syrom. Ja si pridávam aj olivy.

    Jogurtové cestoviny s kuracím mäsom

    Na olivovom oleji opečieme kuracie rezne v celosti, okoreníme z každej strany koreniacou zmesou grill classic, do výpeku pridáme maslo a opečieme pretlačený cesnak. Posypeme hladkou múkou, zalejeme mliekom, poriadne rozmiešame, prisypeme postrúhaný syr, primiešame biely jogurt, nakoniec cestoviny, kuracie mäso a petržlenovú vňať.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom
    Zmiešame si olivový olej, koreniacu zmes pikant alebo classic, citrónovú šťavu a kuracie mäso na pár hodín naložíme. Medzi tým si pripravíme zeleninu: ľadový šalát, rukolu, papriku, paradajky, cherry paradajky, uhorku, olivy a jabĺčko. Všetko zmiešame, pridáme zmes korenia na šalát, nakoniec balkánsky syr, opečené kuracie mäso, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a podávame s čerstvou bagetou.

    Krumpli paprikáš

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime ml. červenou paprikou a zalejeme vodou. Dochutíme vegetou, rascou a nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu uvaríme, nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a pridáme cesnak.

    Bravčové na spôsob roštenky

    Cibuľu si speníme na oleji, na panvici opečieme bravčové karé, ktoré sme si naklepali, osolili, okorenili a potreli horčicou. Pečené mäso pridáme do cibuľového základu, podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zavárané uhorky a dusíme. Uvarené mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme zemiakovým škrobom, poprípade dochutíme.

    Cestoviny à la svokra

    Opečieme cibuľku, pridáme mäsitú slaninu, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prevrieť. Zmiešame si kyslú smotanu s hladkou múkou, pridáme do zmesi, dochutíme rascou a majoránkou. Primiešame cestoviny a podávame.

    #test_podravka
    Zdravy salatik:ladovy salat,zmes rukoli a polnicka,paradajka,paprika,uhorka,cierne olivy,balkansky syr,jablcko,kuracie masko napacovane v olivovom oleji a zmes korenia na Kebab a gyros,olivovy olej,citronova stava,zmes korenia na salat.masko som opiekla,zeleninku nakrajala,zmiesala som s korenim,pridala olivovy olej,citronovu stavu a vsetko zamiesala,skvela chut,ja pridavam ajaj na male kocky jablcko,doda chut.niekedy aj orechy,ale teraz som nepridavala,podavame s cerstou bagetkou 🙂

    (4 fotky)

    #test_podravka
    Rychli obed ci vecera?len tak ma napadlo 🙂
    Kuracie rezanceky na cinsky sposob:Kuracie prsia narezane na rezanceky som dala do pacu:olivovy olej,korenie od podravky Na Kebab a, gyros,trosku citronovej stavy.Osmazila som cibulku naa kocky nakrajanu,pridala napacovane masko,osmazila,poprasila zemiakovym skrobom,a restovals,pridala som mrazenu cinsku zeleninovu zmes a duchutila sojovou omackou,worchester a med,trosku kari korenia,sol.nechala poprazit a pridala som cinske ryzove rezance,kto chce moze pridat chilli,nakolko to papa cerka,nepridavala som 🙂.Dobru chut

    #test_podravka
    Kuracie pecienky na smotane
    Svokra ma naucila velmi dobre pecienky,nie vzdy mi chutia ale tento recept je mnaaam.Osmazim si cibulku,pridam nakrajane pecienky,restujem,posypem rascou,trosku podlejem vodou a necham dusit,ked su pecienky hotove,dochutim vegetou od Podravky,trosku sol,nakolko vegeta je jemna a zmiesam si smotanu na slahanie s hl.mukou,a pridam do hrnca,pridame trosku aj smotany na varenie,ked je to huste,nakoniec len majoranku a mozeme podavat s kolienkami napr.Dobru chut 🙂

    #test_podravka,okrem ineho som varila aj tvarohove rezance,co nasi doma zboznuju,no mne niesu az tak pochuti,tak ja si vzdy spravim Smotanovo-syrove rezance
    Recept:Nakrajam si cibulku,zvyknem aj cervenu na mesiaciky,slaninku masitu na kocky,oprazimna panvici,pridam cibulku,popripade sunku,co kto ma rad,ked je to prepecene,pridam syrcek v crievku,alebo syrokrem,kyslu smotanu,nou nesetrim,nasekany cesnak,dochutim vegetou od Podravky a nakoniec provensalske bylinky,vsetko spojim a pridam rezance,tento recept stale obmienam,ci uz susenymi paradajkami,alebo cottage chees,olivy,je no rychle ale vynikajuce jedlo
    Na tanier som dala cestiviny,posypala parmezanom a dozdobila olivami,MNAAAAAM
    Tu som zabudla odfotit :( :( :( hned som zjedla

    #test_podravka
    Ahojte,nakolko nestiham,lebo cez vikend aj mne aj starsej dcerke bolo zle,necedela som ist sem a podat hlasenie.Ale teraz to vsetko napravim 🙂
    Nedelny obed pozostaval z masovej polievky z br kosti,rezance,tam som pouzila okrem ineho aj vegetu bez glutamanu od #podravky 🙂
    Bravcove kare na sposob rostenky,zo zemiakovou kasou alebo ryzou a ladovy salatik k tomu.Recept:bracvove kare som nakrajala na platky,trosku naklepala,osolila okorenila ml.c.korenim a nalozila na pol hodinku do horcici,medzi tym osmazila na masti cibulku.Br.masko som opiekla zvlast na panvicipa a spravila som si vyvar z hovadzieho bujonu,trisku vyvaru som dala do vypeku a nechala prevriet.Opecene masko som vlozila na cibulovy zaklad,posypala cervenou ml.paprikou a zaliala vyvarom a aj vypekom,nakoniec na male kocky zavarane uhorky a nechala dusit.Ked je masko makke,vyberieme ho z hrnca a vsetko rozmixujem ponornym mixerom,vlozim masko nechap spojit chute a mozeme podavat.Vynikajuce 🙂
    #recenzia chut korenin od Podravky je jemna,nemam co vytknut,len asi v bujonoch sa nachadza Palmovy olej,co nieje velmi zdrave,ale ako som si mohla prestudovat bechadza sa, to asi v kazdom bujone.

    (4 fotky)

    #test_podravka
    Nakolko mi ochorela dcerka,a fotenie dopadlo latastrofalne,som rychlo,rychlo varila.Cela rodina miluje moje spagety,pokial son tu nrbola robievali spagety s kecupom 🙂 a tu je moj recept:Na troske masti oprazime cibulku,pridam mlete maso,bud bravcove ale nam chuti mix 🙂 zvyknem posypat korenim na spagety,ale doma som nemala,tak som skusila od PODRAVKY classic,vona koreniny je jemna,pridala som pretlaceny cesnak,cerstve paradajky,poprasila ml.c.paprikou a zaliala domacim pretlakom,a takto som nechala trosku prevriet,zatial som isla s dcerkou trosku von,ked bolo hotove,prisipala som trosku susenej bazalky,uz len vyvarit spagety pre dcerku cestovinky a hotovo,do zmesy som nepridavala uz ziadne korenie,nakolko chut bola vyborna a vyrazna 🙂

    (2 fotky)
    29lucy
    Správa bola zmenená    16. okt 2018    

    #test_podravka
    Mrkvová polievka s krupicovymi knedlickami
    Vyprazany karfiol,karfiolove placky s mrkvou a pecene zemiacky,vsetko s podravkou 🙂

    (3 fotky)

    #test_podravka
    Velmi sa tesim,ze mozem testovat produkty PODRAVKA,dnes som obdrzala balik a bola som milo prekvapena co vsetko sa v kufriku nachadza,tesim sa na varenie 🙂