Postup: 1. Syr a mrkvu nastrúhame na hrubo 2. Dobre premiešame s vajciami 3. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie 4. Pečieme cca 35 minút na 180°C 5. Ešte teplé cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie do rolády a zabalené v kuchynskej utierke necháme vychladnúť 6. Bryndzu a jogurt dáme do hrnca a zohrejeme 7. Do horúcej bryndze pridáme nasekaný medvedí cesnak a za stáleho miešania prehrejeme 8. Zmes nanesieme na cesto ktoré sme si opäť opatrne roztiahli do tvaru obdĺžníka 9. Opatrne zrolujeme a odstraňujeme papier na pečenie (pomohla som si nožom) 10.Necháme chvíľku postáť v chladničke aby nám zatuhla plnka 11. Zemiaky si uvaríme do mäkka, zlejeme vodu 12. Pridáme maslo, mlieko a roztlačíme na kašu
Roláda plnená bryndzou a medvedím cesnakom
Potrebujeme:
180g tvrdého syra (použila som neúdený oštiepok)
180g mrkvy
4 vajcia
150g bryndze
50g bieleho jogurtu
60g medvedieho cesnaku
zemiaky
mlieko alebo smotanu
kúsok masla
Postup:
1. Syr a mrkvu nastrúhame na hrubo
2. Dobre premiešame s vajciami
3. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie
4. Pečieme cca 35 minút na 180°C
5. Ešte teplé cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie do rolády a zabalené v kuchynskej utierke necháme vychladnúť
6. Bryndzu a jogurt dáme do hrnca a zohrejeme
7. Do horúcej bryndze pridáme nasekaný medvedí cesnak a za stáleho miešania prehrejeme
8. Zmes nanesieme na cesto ktoré sme si opäť opatrne roztiahli do tvaru obdĺžníka
9. Opatrne zrolujeme a odstraňujeme papier na pečenie (pomohla som si nožom)
10.Necháme chvíľku postáť v chladničke aby nám zatuhla plnka
11. Zemiaky si uvaríme do mäkka, zlejeme vodu
12. Pridáme maslo, mlieko a roztlačíme na kašu