31 / 451
    Pyre z cervenej kapusty, chlebovy knedlik a varene hovadzie

    Co to prosim je?

    16. okt 2018

    Juuuj Leni toto musím skusit ! Úžasne

    16. okt 2018

    @horalka901 Pyré z červenej kapusty, hrnčeková chlebová knedľa a varené hovädzie

    Potrebujeme: (na 2 porcie)
    na pyré:
    200g červenej kapusty
    1/2 jablka (bez šupky)
    ghee maslo/ olivový olej
    pór
    kúsok masla

    na knedlík:
    60g chleba
    30g masla
    1 vajíčko
    100ml mlieka
    60g hladkej špaldovej múky
    1čl bezfosfátového prášku do pečiva
    pažítku, jarnú cibuľku alebo vňaťku
    štipku soli
    trošku masla na vymastenie šálok

    kúsok mäska vareného (môže byť z vývaru)

    Postup:
    1. Na ghee masle si opražíme nakrájaný pór
    2. Pridáme nakrájanú kapustu a ošúpané jablko
    3. Podlejeme a dusíme
    4. Hotové rozmixujeme s kúskom masla do hladka
    5. Knedlík s pripravíme tak, že si pokrájaný chlebík zelejeme žĺtkom, mliekom a roztopeným maslom
    6. Premiešame a necháme pár minút vsiakať
    7. Primiešame sneh z bielka, múku a PDP a dobre vymiešame. Môžeme pridať pažítku, jarnú cibuľku alebo vňaťku. (ja som dala jarnú cibuľku)
    8. 200ml šálky si vymastíme s maslom a do 2/3 ich naplníme knedlíkovou zmesou. Toto množstvo je na 2 šálky
    9. Dáme do väčšieho hrnca s vodou tak, aby voda bola do polovice hrnčekov, prikryjeme a varíme 45 minút (treba dať pozor aby voda prudko nevrela a neprskala do hrnčekov)
    10. Hotové necháme trošku vychladnúť, okraj povolíme nožom a vyklopíme.
    11. Mäsko varíme do zmäknutia, prípadne použijeme z vývaru.

    Najmenším deťom kľudne stačí kombinácia kapusta+knedlík alebo kapusta +mäsko.

    Najmenším deťom soľ netreba, väčším kľudne dosoľte.

    17. okt 2018

    @kopeccc skús Silvi, malému to veeeľmi chutilo

    17. okt 2018