Juuuj Leni toto musím skusit ! Úžasne
@horalka901 Pyré z červenej kapusty, hrnčeková chlebová knedľa a varené hovädzie
Potrebujeme: (na 2 porcie)
na pyré:
200g červenej kapusty
1/2 jablka (bez šupky)
ghee maslo/ olivový olej
pór
kúsok masla
na knedlík:
60g chleba
30g masla
1 vajíčko
100ml mlieka
60g hladkej špaldovej múky
1čl bezfosfátového prášku do pečiva
pažítku, jarnú cibuľku alebo vňaťku
štipku soli
trošku masla na vymastenie šálok
kúsok mäska vareného (môže byť z vývaru)
Postup:
1. Na ghee masle si opražíme nakrájaný pór
2. Pridáme nakrájanú kapustu a ošúpané jablko
3. Podlejeme a dusíme
4. Hotové rozmixujeme s kúskom masla do hladka
5. Knedlík s pripravíme tak, že si pokrájaný chlebík zelejeme žĺtkom, mliekom a roztopeným maslom
6. Premiešame a necháme pár minút vsiakať
7. Primiešame sneh z bielka, múku a PDP a dobre vymiešame. Môžeme pridať pažítku, jarnú cibuľku alebo vňaťku. (ja som dala jarnú cibuľku)
8. 200ml šálky si vymastíme s maslom a do 2/3 ich naplníme knedlíkovou zmesou. Toto množstvo je na 2 šálky
9. Dáme do väčšieho hrnca s vodou tak, aby voda bola do polovice hrnčekov, prikryjeme a varíme 45 minút (treba dať pozor aby voda prudko nevrela a neprskala do hrnčekov)
10. Hotové necháme trošku vychladnúť, okraj povolíme nožom a vyklopíme.
11. Mäsko varíme do zmäknutia, prípadne použijeme z vývaru.
Najmenším deťom kľudne stačí kombinácia kapusta+knedlík alebo kapusta +mäsko.
Najmenším deťom soľ netreba, väčším kľudne dosoľte.
Co to prosim je?