Pečené tymiánové zemiaky s kôprovým jogurtom
Potrebujeme:
menšie zemiaky
olivový olej
cesnak
tymián
balzamikový ocot
biely jogurt
kôpor
tekvicový olej
Postup:
1. Zemiaky zbavíme šupy
2. Dáme ich do hrca s vodou a varíme 10 minút
3. Zemiaky dáme na plech a pečieme 30 minút pri 180°C
5. V miske si zmiešame olivový olej a balzamikový ocot v pomere (2:1), pridáme cesnak a tymián
4. Po 30-tich minútach zemiaky otočíme a opatrne stlačíme pomocou niečoho na výšku cca 1,5 cm (ja som použila maličký hrniec)
5. Takto zatlačené zemiaky potrieme tymiánovou zmesou a dáme piecť na ďalších 30 minút
6. Biely jogurt zmiešame s kôprom a môžme pridať pár kvapiek tekvicového oleja
Menším deťom soľ netreba, tým väčším kľudne osoľte. Výborné sú takto robené aj so šupou. Mňam
Co to je prosim Vas? Vyzera to chutne...