1 / 1

    mozem poprosit recept vyzera uzasne

    22. apr 2017

    Poprosime recept ❤

    22. apr 2017

    Aj ja si prosim 😊

    22. apr 2017

    Aj ja si prosím, uzasne to vyzera... mnam 😊😊

    22. apr 2017

    Prosím recept, ďakujem... Koláčik vyzerá úžasne 🙂

    22. apr 2017

    Miri neprovokuj 🙂

    22. apr 2017

    Poprosím recept 😍

    22. apr 2017

    Aj ja chcem receept..dakujem..

    22. apr 2017

    Aj ja poprosím🙂

    22. apr 2017

    Poprosim receptik

    22. apr 2017

    Recept prosim

    22. apr 2017

    receptík prosím

    22. apr 2017
    1mirka1
    autor

    @sonica ked musis tak musis🙂 sobotna pohodicka🙂

    22. apr 2017
    1mirka1
    autor

    @valika67
    @matebianka
    @monika92
    @valaska2015
    @janina1007
    @19ivet19
    @atulienka30
    @lucina33
    @erinka123456
    @lauraa
    @zuzankastolarova velmi rada sa podelim 🙂 pridavam aj link aj cely recept , len ja som zamenila muku za polohrubu spaldovu , to iste mnozstvo ako je doporucene v recepte, cukor podla svoch chuti a moznosti individualne🙂
    http://urobsisam.zoznam.sk/recepty/kremovy-bana...

    Ingrediencie:
    rozpis na plech 30 x 40cm
    Piškóta:
    6 vajec
    6 PL kryštálového cukru
    6 PL polohrubej múky
    6 PL vlažnej vody
    2 PL preosiateho kakaa
    1 KL prášku do pečiva
    štipka soli
    Krém:
    1 Zlatý klas
    1 vanilkový cukor
    250 g masla
    150 - 200 g práškového cukru
    3 väčšie banány
    čokoláda na postrúhanie
    Postup:
    Bielka našľaháme so štipkou soli. Keď začínajú belieť, pridávame po lyžiciach cukor a zakaždým dobre prešľaháme. Bielka musia byt krásne tuhé, lesklé a metličky by mali zanechávať stopy. Na najnižších obrátkach zašľaháme žĺtka. Pridáme po lyžiciach vodu a opäť prešľaháme. Nakoniec už len jemne ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pre teplote 180 stupňov asi 15 - 17 minút. Po vychladnutí stiahneme papier a piškótu vrátime späť do plechu.
    Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v 350 ml vody. Uvarenú kašu prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala všade kaše (nevznikne tak koža) a necháme vonku ochladiť. Maslo vymiešame dopenista s práškovým cukrom. Ochladenú kašu (musí byť rovnakej teploty ako maslo) prešľaháme mixérom a postupne po lyžiciach pridávame do vymiešaného masla. Zhruba 1/3 krému natrieme na upečenú piskotu. Stačí iba tenučká vrstva. Banány ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Krájame rovno na krém, husto vedľa seba, pokým pokryjeme celú plochu zákusku. Zvyšný krém podelíme po lyžiciach po celej ploche zákusku. Urobíme si viacej kopčekov na nakrájané banány. Potom opatrne a trpezlivo rozotierame krém tak, aby sme pokryli cely zákusok. Ide to trochu ťažšie, ale treba byť trpezlivý a rozotierať rovnomerne na menších plochách postupne. Nakoniec postrúhame čokoládu. Odložíme do chladničky zatuhnúť.

    22. apr 2017

    @1mirka1 my sme upiekli makove rohlicky 😀

    22. apr 2017

    @1mirka1 Dakujem! 😘

    22. apr 2017
    1mirka1
    autor

    @sonica sikovne😍

    23. apr 2017