Recept ..
Buflér - 5 vajce (oddelime bielky od žltok)
70g krys.cukor
125g hladka muka
postup - bielky s cukrom slahame do tuha zatial si slahame aj žltky do peny (musi trocha zblednut),do vyslahaneho snehu vmiesame zltka a jemne aj hl. múku. Cez vrecko hladkou spickou striekame male piškoty na foliu (alebo papier) pecieme pri 200stupnov par minut kym niesu zlatisté.
Plnka - 250ml mlieko
40g zlaty klas
55g krys.cukor
1 vanilkovy cukor
Uvarime hustý puding.
Doň zašlahame 250g masla (po vychladnuti!) a 25ml vaječneho koňaku.
Vychladnute buflery potrieme cokoladou aby sa nepremočili.Nastriekame (vrecuškom) vyslahany krém,do stredu vložime kandizovane ovocie (sladené,kupite v kazdom supermarkete) vlozime len maly kusok. Dáme zatuhnúť do chladničky. Roztopime fondan s troškou vody (nesmie vrieť!) a zafarbime kulérom. každy lohengrin namocime (cely vrch) do fondanu a nechame stuhnuť. Dame do chlandicky. Zatial roztopime cokoladu s maslom a namocime spodky lohengrinov (do polovice ) dame stuhnuť. Skladujeme v chladnicke a vydrzia tak 4 dni kedze je tam maslovy krém
co je to?recept?