250 ml mlieka (plnotučného)
1 lyžica trstinového cukru
20 g droždia (teda polovica kocky)
250 g bielej hladkej špaldovej múky
200 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
100 g rozpusteného masla
60 g trstinového cukru
slivky
Na posýpku:
5 lyžíc cukru (trstinového alebo kokosového)
5 lyžíc poloh.muky
plátok (cca 20 g) mäkkého masla
Najskôr urobíme kvások. Do teplého (nie horúceho ani studeného) mlieka dáme lyžicu cukru a prstami rozmrvíme polovicu droždia. Necháme postáť asi 10 minút na linke, kým sa nevytvorí kvások.Pridame k ostatnym surovinam...vypracujeme cesto (nie ani 1 vajičko tam nejde emoticon a to je plus lebo som ziadne doma nemala emoticon )
dame vykysnut...
prstami ho roztlacime na plech s papierom,poukladame slivky,posypeme posypkou (suroviny len zmiesat) .. pečieme pri 180st do zlata
Mnam receptik by sa nenasiel? Dakujem.