1mimka18
29. okt 2017

Kvaskovanie

V kvaskovani som nováčik.. ale ani prve nepodarky ma neodradili a teraz sa mozem pochvaliť že môj dlho pestovany kvások prináša "ovocie" 😊

krásny je..mne sa v poslednej dobe nejak rozlievajú, neviem, čo to..

3. jan 2018

povedala som si ze pri prvom prispevku s fotkou chlebika sa opytam na radu.... prosim, nevies mi poradit kde robim chybu ked sa mi z desiatich razov dva tri razy stane, ze sa mi spravi po celej dlzke chleba "bublina" a oddeli sa mi vrchna korka od striedky? inac je uplne dobry a chutny. postup sa snazim mat prave kvoli tomu uplne rovnaky a raz za cas sa to stane... dakujem za pripadnu odpoved

3. jan 2018

@modrava aj mne sa to stalo, podla mne je to vtedy, ked je cesto krátko v ošatke, že sa nestihne spojiť . aspon mne sa to stáva, ked zapnem ruru, dám cesto do ošatky len na ten čas, kým sa nevyhreje a vtedy sa mi urobí taká diera, akoby oddelená korka od cesta...ale možno je to všetko úplne inak :D ja už rok pečiem kváskový chlieb a všetko ostatné ( knedlík, pizzu, buchty, šišky...) ale chlieb je vždy lotéria :D

3. jan 2018

@jonas17 dakujem, sice som si uz zacala aj sledovat presne casy vsetkeho co sa s chlebom deje, aj tak som nieco z toho neustriehla :o)
este raz vdaka

3. jan 2018

@modrava vieš čo, podla mna pri kváskovaní nikdy nevieš, ako to skončí :D dnes som piekla chlieb. večer som urobila rozkvas, o šiestej ráno som pridala muku, vymiesila, mala som dosť husté cesto, nech sa neroztečie. o dvanástej som len "presunula" cesto do ošatky, snažila som sa ho nerozbiť, zapla ruru a čuduj sa svete, konečne sa nerozlial. nie je síce balon, ale je to pekný chlebík 🙂

4. jan 2018

@modrava podla mna skor zle premiesene alebo stocene cesto v osatke

9. jan 2018

A ja sa chcem zase spytat ze preco mam chlebik vzdy strasne hutny a rychlo stvrdne

10. jan 2018

Krása krása no zostanem ja pri mojej piškote,muffinoch,perníku to jediné nepokazím 😂

10. jan 2018

Prosím ťa, ako ho skladujes? Mne vždy hrozne rýchlo stvrdne...

10. jan 2018

@beronsche nijak specialne.. klasika v taške a v chlebniku

10. jan 2018

@tinusiatko uz som ti dlho nic neposlala-foto.naposledy som upiekla famozne buchty totalna topka,a teraz peciem hlavne tartine s md dokola

10. jan 2018

@chuchnik no veru posli obcas nieco 🙂 ja som tiez piekla buchty su neskutocneeee este aj to mpje protikvaskove dieta ich ,,zere,,-doslova :D v kazdej ruke jednu 😂

10. jan 2018

@tinusiatko no dlho nebolo čo nedarilo sa ale teraz je to Ok,i keď stále sa učím ale ja ako antitalent prvý krát buchty a vyšli úplne uzasne

10. jan 2018

Sladké som sa este z kvasku neodvážila, ale chlebík sa aj mne uz celkom pekný darí a som na neho pyšná. Len sa mi poslednú dobu dost lepí k osatke aj ked ju poriadne vymucim, neviem preco to 😔 možem poprosiť recept na kvaskove buchty?

10. jan 2018

@gab super tip... dakujem velmi pekne :o)

10. jan 2018

@modrava rado sa stalo 🙂

10. jan 2018

@majuska77 zalezi od muky alebo kombinacie muk. ak je vela raznej, vtedy je tazsi a hutnejsi. alebo ak cesto dostatocne nevykysne. treba mu dat dostatok casu. ja davam niekedy do cesta za lyzicu olivoveho oleja, vtedy je cesto vlacnejsie a chlieb makksi.

10. jan 2018

@mipet korenizivota nápis do Googlu

10. jan 2018

@chuchnik ďakujem

10. jan 2018

Zdravím všetkých, ja s kváskovaním začínam, dnes som založila kvások a vôbec mi nechce kysnúť. Máte prosím nejaký dobrý zaručený recept na založenie kvásku? Ďakujem

10. jan 2018
26. jan 2018

Ďakujem, pred pár dňami som založila nový, recept bol taký istý ako na obrázku a zdá sa že začína kysnúť, strašne sa teším. Majte sa krásne

26. jan 2018

@bajzikovam držím palce 😊

26. jan 2018

Dobrý večer. Ráno som zamiesila na chleba,mám ho doteraz v osatke a nenakysol,nedvihol sa. Čo mám robiť?

26. jan 2018

Ďakujem, už sa teším až upečiem chlebík, len aby sa podaril. 😀

26. jan 2018

@ninka05 mate zly alebo slaby kvasok.

27. jan 2018

Ďakujem

3. feb 2018

Parádna práca

9. feb 2018

perfektne!

9. feb 2018

@ronja
@jabucko dakujem 😊😊

9. feb 2018

joj, jaka nadhera. Tak ja som dala 2 pokusy a neuspesne....dala som aj treti z darovaneho kvasku a ten bol krasny a hned druhy den som robila dalsi chlebik ale ten som skoro vytiahla z rury take 4 minutky este trebalo...tak to nebolo to prave orechove. Detom a mne velmi chuti a kedze som robila male bochniky a piekla rano, muzovi nikdy neostalo. Joj, uz by som bola tak rada, keby mi to islo.

9. feb 2018

ten treti pokus bol mozno uspesny nielen kvoli kvasku ale aj iny a doslednejsi postup pri praci s cestom som zvolila

9. feb 2018

este sa chcem opytat, mam zaujem o knizku Kvaskovanie 1....nemate s nou skusenosti? Je dobra?

9. feb 2018

@zdenkam ja mam knizku kvaskovanie 1 aj 2 a su perfektnee.. jedine knizky ktore pouzivam denne Urcite ju kúp a potom ked sa ti bude uz dariť by som dokupila aj 2.casť

11. feb 2018

Krásny chlebik🙂

11. feb 2018

Aký dlho trvalo kým vám kvások vyzrel do sily?

14. mar 2018

No tak sa idem aj ja pochváliť ☺️ dnešný výtvor

15. mar 2018

@teress cca 2 tyzdne od zalozenia

16. mar 2018

@1mimka18 ahoj vies mi poradik ako urobit kvasok a upiect domaci chlebik... este som to ale nerobila a chcela by som si upiect. Dakuje.

5. máj 2018

@ludkac26 ja by som ti poradila kupit knizku kvaskovanie 1 a tam jw vsetko od zalozenia po recepty,
rady atd

5. máj 2018
Komentár bol odstránený

@1mimka18 dakujem.. a mozem.ho piect v sklenenej mise

6. máj 2018

@ludkac26 mozte to skusit ja som neskusala

6. máj 2018

Ja mam uz kvasok 4 dni, som zvedava ako to skonci,ked bude hotovy, zatial pekne krasne

12. máj 2018

Su v tej knihe kvaskovanie 1 recepty z celozrnnej muky? Ci vacsinou z bielej?

12. máj 2018

@fantafany su tam aj take aj take... ale neviem coho viac 😀

12. máj 2018

@1mimka18 ahoj môžem sa opýtať takú otázočku? moja mama začala s kvaskovanim, ale chlebík je stále kyslý, to ma byt taky? Ďakujem
A inak, všetko čo robíte, je tak krásne 🙂

10. aug 2018

@mirka_vivka ak je chlebik kysly, tak rozkvas na zaciatku prekysol.

10. aug 2018

@24mirka ďakujem krásne

10. aug 2018

@mirka_vivka prekysnuty

11. aug 2018
28. dec 2018

@annairamm pekna.

6. jan 2019
Komentár bol odstránený

tiež pečiem,držím v v ľanovom vrecku 🙂

3. feb 2019

čím starší kvások,tým chutnejší chlebik

3. feb 2019

@megika1 ako dlho pecies? 🙂 moj ma uz 2 roky

3. feb 2019

mám ho asi 4 mesiace,cez leto sa zdržiavam pestovaním zeleniny,vyrábam syry,suším bylinky tak preto si dávam aj prestávky🙂

3. feb 2019

@1mimka18 ahoj môžem sa opýtať?
Komentovala som ti cesnakové uzle, prosila som ta o recep. Prosím ťa, recept na cesnakové uzle máš z jednej z tých kniziek kvaskovanie 1 alebo 2?
A ešte jednu vec sa chcem opýtať.
Ak založím kvások, a už bude mat cca 2-3 mesiace musím ho kŕmiť denne? Ide o to ze v lete chodíme na 2 týždne preč a teda mamina by asi divno na mňa pozerala, keby jej poviem, že mi ma 2x za deň chodiť kŕmiť kvások 😂. Zase by mi bolo ľúto keby sa za tie dva týždne pokazil..
Ak budeš mat čas, ďakujem za odpoveď 😊

26. mar 2019

@aayka poobede napisem spravu

27. mar 2019

@1mimka18 ďakujem ti moc 😊

27. mar 2019