fakt sa mi ten recept paci. este doma urobeny chlebik... mnam 🙂
Vyzerá úžasne
@1karolka1 asi kolko ti tioho vyslo.... Zajtra robim...
@boubelka0021 jedna červená porcelánová miska mi vyšla (cca 400 g, pre porovnanie ako jedna veľká Rama) 🙂
az pozriem ci mame doma pecienku 🙂 taku mam na to chut
Prave ju jem, vyborna 🙂
mňaaam, vyzerá chutne, ďakujem za svkelý tip 🙂
Recept: 20 g maslo,malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku,cca 400 g pečeň kuracia,KL brandy (ja som nemala tak som dala whisky),100 g maslo,60 ml smotana na šľahanie, soľ, 1 - 2 PL rozpusteného masla, korenie čierne mleté
Postup: Na panvici rozpustím 20 g masla, pridám nakrájanú cibuľu a chvíľu osmažím. Pridám umytú nakrájanú pečienku (pred tým očistím a vyrežem biele blanky), prelisovaný cesnak a 5 minút osmažím, pridám brandy a cca 10 minút podusím, potom pridám smotanu a nechám len prejsť varom. Odstavím a pridám 100 g masla,aby sa rozpustilo. Vylejem do vyššej misky, pridám podľa chuti, soľ, mleté korenie a ponorným mixérom som všetko na jemno premixovala. Paštétu dám do misky, uzavriem a nechám hodinu tuhnúť. Roztopím si 1 - 2 PL masla (do masla sa môžu pridať aj rôzne nasekané bylinky) a pomaly vylejem na vrch paštéty a nechám ďalej tuhnúť v chladničke 🙂