@vivera páči sa 🙂: 375 ml teplej vody, 1 ČL cukru, 1 droždie, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1ČL drvenej rasce, 2 - 3 ČL soli, 375 g polohrubej múky, 375 g hladkej múky. Ja som si urobila z vody, cukru a droždia kvások, potom všetky suroviny dobre vymiešať a nechať hodinu kysnúť (ja to dávam vymiešať a vykysnúť do domácej pekárničky). Vykysnuté cesto vytvarovať na bochník a položiť na plech, na ktorom je papier na pečenie. Potom ešte nechať na plechu podkysnúť cca 3/4 hodinky. Bochník sa môže potrieť vajíčkom alebo slanou vodou a šup s ním do vyhriatej rúry. Na začiatku som piekla cca 20 min. na 190 stupňoch a potom som stiahla teplotu na 160 a piekla som ešte cca 40 minút (kým nemá chlieb svetlohnedú kôrku. Počas pečenia som 2 krát potrela slanou vodou.
môžem poprosiť recept? Vyzerá úžasne. 🙂