12 / 179
    guľášik - skoro ako kotlíkový :)

    Ahoj, mozem poprosit recept? Gulasik robievam, ale nikdy nemal takuto prijemnu konzistenciu. Ake masko si pouzila? dik

    8. jan 2014

    ahoj, ja používam hovadzie maso (najlepšie kliška). Opražím cibuľu na masti alebo oleji, pridám maso, opražím aby sa zatiahlo, potom soľ, mletú červenú papriku, guľášové korenie, zemiaky, na prúžky pokrájanú papriku, konzervu nakrájaných paradajok (nemusí byť, ale my to tak máme radi), zalejem horúcou vodou (len toľko aby bolo všetko zaliate), premiešam a varím (ja varím v tlakovom hrnci cca 1 hod. (masko mám vždy makké). Po odokrytí ešte pridám najemno nastrúhaný zemiak (na zahustenie) a ešte povarím cca 10 min. 🙂

    8. jan 2014