nepasterizované výrobky zo salašov by som nedávala do troch rokov. Z obchodu v malých množstvách bryndza môže byť po 1. roku.
Parmezán taktiež po roku môže, v malinkom množstve aj do roka.
Šampióny a hliva sú huby, ktoré môže dieťatko aj do roka. Dajme tomu od 11. mesiaca orientačne. Huby zbierané v lese by som nedávala do 5 rokov pre riziko otravy a dehydratácie.
Dobrý deň,
nepasterizované výrobky zo salašov by som nedávala do troch rokov. Z obchodu v malých množstvách bryndza môže byť po 1. roku.
Parmezán taktiež po roku môže, v malinkom množstve aj do roka.
Šampióny a hliva sú huby, ktoré môže dieťatko aj do roka. Dajme tomu od 11. mesiaca orientačne. Huby zbierané v lese by som nedávala do 5 rokov pre riziko otravy a dehydratácie.
Prajem vám krásny deň,
MUDr. Denisa Jaššová
Pediatrička